Global Eğitim Merkezi Student Circle Genişliyor

Haberler

GAÜ'DEN

Global Eğitim Merkezi Student Circle Genişliyor

Girne Amerikan Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Kulübünün işbirliği ile bölüm öğrencilerinden Gossy Ukanwoke’un Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Beran Necat danışmanlığında hazırladığı Student Circle www.studentscircle.net bilimsel bilgi paylaşımı sosyal ağ projesi konulu seminer düzenlendi.

GAÜ MIS Bölümü ve MIS Kulübü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin konuyla ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirdiği seminer Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda düzenlendi.

Seminerde Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi Gossy Ukanwoke, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Beran Necat danışmanlığında hazırladığı Student Circle projesinin özellikleri, amacı ve kapsamı ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca GAU MIS Öğrenci Kulübünün faaliyetleri ve 2011-2012 yılı için hazırlamış oldukları faaliyet programlarının da sunulduğu seminerde Student Circle sosyal ağ bilimsel bilgi paylaşımı projesinin üye sayısının ve etkin bilgi paylaşımına sağladığı faydalar uzmanlar ve akademisyenler tarafından değerlendirildi.
“Dünyayı Saran Student Circle GAÜ Bilim ve Araştırma Laboratuarlarında Yaratıldı”

Student Circle www.studentcircle.net bilimsel bilgi paylaşımı sosyal ağ projesi konulu seminer ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Beran Necat, üniversite öğrencilerinin bilgi , müfredat, bilimsel proje ve bilimsel bilgiyi paylaşma amacıyla geliştirilen kullanıcı ağı hızla genişleyen ve dünyayı saran Student Circle sosyal ağ projesinin Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Techno-Park Bilim ve Araştırma laboratuarlarında yaratıldığını belirtti.

Projenin bilişim dünyasında geniş yankı bulduğunu da ifade eden Yrd. Doç. Dr. Beran Necat, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Student Circle projesine geniş yer verdiğinin ve Türkiye Dell firmasının proje ile yakından ilgilendiğini ifade etti.

Dünya genelinde yükseköğretime devam eden her öğrenci ile bilimsel bilgi ve proje üreten her bilim insanının Student Circle sosyal ağ bilimsel bilgi paylaşma projesi ile ortak bilimsel projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Beran Necat, ayrıca Student Circle ile teorik ve pratik dersler ile ilgili müfredatlara ve bilgilere ulaşmanın kolaylaşacağını vurguladı. Projenin küresel eğitim ve bilgi paylaşımına önemli katkılar yapacağına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Beran Necat, Student Circle’ın global dünyada bir eğitim merkezi ve üssü haline geleceğini vurguladı. Projenin bilişim dünyasında geniş yankı bulmasının ülke yükseköğretim sistemi ve yapılarının tanınmasında önemli bir referans noktası olduğuna da vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Beran Necat, 2010 yılında hayata geçen proje ile bugüne kadar yüz bine yakın öğrencinin bilimsel bilgi ve müfredat ile ilgili çeşitli kaynaklara ulaştığını belirtti.