NLP Mutlu Yaşamak İçin Bir Yol Haritasıdır

Haberler

GAÜ'DEN

NLP Mutlu Yaşamak İçin Bir Yol Haritasıdır

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde Değişim ve Dönüşüm Sanatı NLP semineri gerçekleşti.

Değişim ve Dönüşüm Sanatı NLP seminerine eğitmen Leman Soyukasap Erkaya konuşmacı olarak katıldı. Psikoloji ve Psikolojik Rehberlik Danışmanlık böşümleri öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminer GAÜ TV’den canlı yayınlandı.
“NLP Geçmişte Yaşanmış Olumsuzlukların Şimdiki Hayatımızı Etkilemesini Engeller”

Duyu-Dil Programlama ya da NLP (Neuro-linguistique programlama) Kişisel Gelişim metodlarının kişilerin amaçlarına ulaşmaları için "nörolojik programlarını" keşfetmelerini ve en iyi şekilde kullanmalarını sağlamayı hedefleyen psikolojik terapi anlayışı olduğunu belirten Erkaya, NLP’nin hızlı ve etkili bir biçimde davranış değişikliği yaratmaya yönelik çok güçlü teknikler bütününden meydana geldiğini ifade etti.

Bireyin geçmişte yaşadığı olumsuz yaşantı ve deneyimlerin bugünkü yaşamında sebebini bilmediği huzursuzluk, mutsuzluk, öfke patlamaları, iletişim bozukluğu ve kendini ifade edememe şeklinde ortaya çıktığına işaret eden Erkaya, bireyin geçmişte yaşadığı olumsuz deneyimlerin bugünkü yaşantısını olumsuz etkilemeinin farkında olmadığına dikkat çekti.
“Kaliteli ve Huzurlu Yaşam İçin Yol Haritasıdır”

NLP’nin bireyin geçmişte yaşanan olumsuz deneyimleri temizleyerek bugüne temiz ve yeni bir başlangıç yapmasını sağlayan teknikler bütünü olduğunun altını çizen Erkaya, NLP’nin yaşamak istediğimiz hayat ile yaşadığımız hayat arasındaki farklılıkların nedenlerini anlatma ve farklılıkları ortadan kaldırma sanatı olduğuna vurgu yaparak “NLP bireyin kendini aşması, kendini tanıması ve kontrol etmesi için uygulanan huzurlu ve mutlu yaşamak için hazırlanan bir yol haritasıdır” dedi.

NLP’nin farkında olan ve uygulayan bireyin geçmişte yaşadığı olumsuz deneyimler ve fobilerinden arındığını, duygularını kontrol etmeyi öğrendiğini, farklı kişilik tiplerini öğrenerek iletişim sürecini sağlıklı yönettiğini, kendini ifade edip karşı tarafı daha iyi anlama yeteneğini geliştirdiğini de sözlerine ekleyen Erkaya, daha kaliteli ve mutlu bir hayatın temeli olan NLP ile bireyin başaramadığı şeyleri başarma fırsatını yakalayarak herkesin tek ve özel olduğundan genelleme yapmanın doğru olmadığı, olaylara dışarıdan bakabilme, başkalarının yalan söyleyip söylemediğini anlama ve karşı tarafı anlama becerisini geliştirip yargılamaya son verme yeteneğini de kazandığını ifade etti.