İnsan Hakları Konusu Vicdani Yanım

Haberler

GAÜ'DEN

İnsan Hakları Konusu Vicdani Yanım

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından İnsan Hakları Etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerler dizisine İnsan Hakları konusunda araştırmaları olan ve sayısız seminere konuşmacı olarak katılan tiyatro ve sinema sanatçısı Derya Durmaz konuşmacı olarak katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen “Hangi İnsan Hakları?” konulu seminerler dizisinde ayrıca başrollerinde Derya Durmaz’ın rol aldığı İncir Çekirdeği ve Mülteci filmleri de gösterildi.

İnsan hakları ana temalı uluslararası ve ulusal çeşitli seminer ve konferanslar yanında atölye çalışması ve festivallere katılarak İnsan Hakları konusunda sosyal duyarlılık ve farkındalık yaratma amacıyla önemli projelere imza atan tiyatro ve sinema sanatçısı Derya Durmaz, iki gün boyunca Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenen seminerler ve film gösterimleri ile ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programı yapımcısı Simge Özekler’in sorularını cevapladı.
“İnsan Hakları Konusu Vicdani Yanımız Olmalı”

Girne Amerikan Üniversitesi ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale ile öğrencilere teşekkür eden Durmaz, iki gün boyunca film gösterimlerinin ardından gerçekleşen seminer ve söyleşilerde öğrencilerin çok önemli noktalara dikkat çeken soruları ile karşılaşmaktan mutlu olduğunu belirtti. Üniversite eğitiminin önemli bir göstergesi olan böyle bir dinamik ve sorgulayıcı yapının üniversiteler için örnek bir model olması gerektiğinin altını çizen Derya Durmaz, insan hakları konusunun vicdanı yanı olduğunu belirterek insan hakları konusunda çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.
“İnsan Hakları Konusunda Farkındalığı Sanat ve Sinema İle Oluşturmayı Hedefledik”

Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında her sene çeşitli atölye çalışmaları ve projelerin düzenlendiğini belirterek bu sene Beşeri Bilimler Fakültesi olarak İnsan Hakları konusunda farkındalığı sanat ve sinemanın gücü ile oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Sanat ve sinema aracılığıyla topluma yön verecek geleceğin kanaat önderleri şimdinin gençleri ile İnsan Hakları konusunu irdelemek ve sosyal farkındalık yaratma amacıyla seminer ve film gösterimlerinin düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Nesrin Kale, eğitim bilgiyi dışarıya taşımaktır prensibinden hareketle bu sene sanat ve sinema aracılığıyla düzenlenen etkinliğin amacına ulaştığını vurguladı. Etkinliğin bir diğer amacının da öğrencilerin sorgulamasını ve düşünmesini sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Nesrin Kale, katkılarından dolayı Girne Amerikan Üniversitesi ve öğrencileri adına Derya Durmaz’a teşekkür etti.