İnsan Mimarı ve Sanatkarı Öğretmenler Konulu Konferans GAÜ’de Düzenlenecek

Haberler

GAÜ'DEN

İnsan Mimarı ve Sanatkarı Öğretmenler Konulu Konferans GAÜ’de Düzenlenecek

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen “İnsan Mimarı ve Sanatkarı Öğretmenler” konulu konferans Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde düzenleniyor.

Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda 1 Aralık 2011 Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek konferansa Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale konuşmacı olarak katılacak.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Eğitim Faültesi Dekanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız’ın açılış konuşması ile başlayacak konferans sonrasında Türkçe Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu tarafından kendi şiiri olan “Dünyanın En Mutlu İnsanı” isimli şiiri okunacak. Ayrıca öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Münir Acuner ve araştırma görevlisi Salim Kılıç tarafından hazırlanan “Öğretmen Olmanın Büyük Değeri” isimli slayt gösterisinin ardından konferans programı Öğretmenler Gününe Özel Şiirlerin okunması ve sunumu ile sona erecek.

“İnsan Mimarı ve Sanatkarı Öğretmenler” konulu konferans ve konferans sonrası program halka açık olarak düzenlenecek ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada öğrenci gelişiminde teorik eğitimlerin yanında konferans, seminer, saha araştırması ve atölye çalışmalarının önemine dikkat çekilirken fakülte ve yüksekokullar bünyesinde uygulanan akademik programlar ve disiplinler ile ilgili ulusal ve uluslararası konferans, seminer, saha araştırması ve atölye çalışmalarına Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin katılımının desteklendiği vurgulandı. Öğrenci gelişimi yanında Girne kenti ile üniversite bütünleşmesi ve bilimsel bilgi üretiminin toplum ve ilgili kesimler ile paylaşılmasında söz konusu etkinliklerin önemine de işaret edilen açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin toplumsal gelişim ve bilgi paylaşımı amacıyla düzenlenecek her türlü etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduğunun altı çizildi.