Ürdün Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Sistemini Tanıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Ürdün Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Sistemini Tanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi. Ürdün’ün önde gelen üniversitelerinden Al Aseel Üniversitesi öğrenci temsilciliği ile yaklaşık 2 yıl önce Ürdün’de imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişletilerek GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenen törenle yetkililer tarafından imzalanarak yenilendi.

GAÜ Başkanlık Ofisinde gerçekleşen GAÜ – Al Aseel Üniversitesi öğrenci temsilciliği akademik işvbirliği anlaşmasına Girne Amerikan Üniversitesi adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi imza koyarken Al Seel Üniversitesi öğrenci temsilciliği adına akademik işbirliği anlaşmasını Samar Mefleh Alajarmah imzaladı.
Asım Vehbi : “Ürdün Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Sistemini Tanıyor.”

Anlaşma sonrası GAÜ TV’ye açıklama yapan Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Al Aseel Üniversitesi öğrenci temsilciliği ile yaklaşık 2 yıl önce akademik işbirliği anlaşmasının Ürdün’de imzalandığını hatırlatarak akademik işbirliği anlaşmasının kapsamının Ürdünlü öğrencilerin ve üniversite yetkililerinin memnuniyetleri doğrulturunda genişletildiğini belirtti. Ürdünlü öğrenciler ve bilim insanlarının 2 yıl önce imzalanan anlaşma ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde dönemsel eğitimlerini sürdürdüğünü ifade eden Vehbi, kapsamı genişletilen anlaşma ile Ürdün ve Ortadoğulu öğrenci ve bilim insanlarına GAÜ Uluslararası Kampüsleri ile küresel eğitimin kapılarının açıldığını vurguladı.

Ürdün ve Ortadoğulu öğrenci ile bilim insanlarının GAÜ İngiltere, Singapur ve ABD Kampsülerinde eğitimlerine devam etme fırsatı tanıyan anlaşma yanında daha önce Ürdün ve bölge üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmalarının da ülke tanıtımı ve ambargoların kırılmasına önemli katkılar yaptığını ifade eden Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında Ürdün Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı resmi internet sitesi www.mohe.gov.jo adresinde ilan edilen denklik ve onay ile GAÜ’nün akademik program ve diplomasının AB ülkeleri ve ABD’den sonra Ortadoğu’nun önemli ülkelerinden Ürdün’de de resmi geçerlilik ve denklik kazandığını hatırlattı.

Ürdün Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı resmi internet sitesi www.mohe.gov.jo adresinde iki yıl önce KKTC bayrağının altında GAÜ’nün akademik ve programlarının tanıtımının yapılmasının ülke tanıtımı ve yükseköğretim sisteminin tanıtılması adına önemine de vurgu yapan Vehbi, Ürdünlü öğrenci ve bilim insanlarının KKTC fahri elçisi olarak ülkelerine döndüklerini belirtti.
Samar Mefleh Alajarmah: “GAÜ İşbirliği Eğitim Yapımızı İleriye Taşıdı.”

GAÜ ile Al Aseel Üniversitesi öğrenci temsilciliği arasında 2 yıl önce imzalanan ve 2011-2012 eğitim döneminde uluslararası GAÜ kampüslerinin dahil edilmesiyle kapsamı genişletilen anlaşmanın Ürdün ve Ortadoğu yükseköğretimine önemli katkılar yaptığını belirten Alajarmah, anlaşmanın Al Aseel Üniversitesi eğitim yapısını ileriye taşıdığını vurguladı. GAÜ’nün en büyük farkının uluslararası kampüslerinde Ürdünlü öğrenci ve akademisyenlere eğitim fırsatı sunması olduğunu belirten Alajarmah, başta GAÜ İşletme Fakültesi ve Mühendsilik fakültesi akademik programları olmak üzere diğer akademik programlarının uluslararası tanınmışlığı ve GAÜ’nün uluslararası kimliğinin Ürdün yükseköğretim sistemine önemli katkılar yaptığını vurguladı.