Dünya Turizmi Adına GAÜ’ye Uluslararası Övgü

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Turizmi Adına GAÜ’ye Uluslararası Övgü

Dünya Konaklama ve Turizm Birliği AMFORTH’un Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Eğitim Birliği (GAÜ – İNTEB) işbirliğinde KKTC’de ilk kez gerçekleştirdiği ‘2011 Dünya Turizm Forumu’ ile ilgili tepkiler devam ediyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Avrupa’daki elçilik ve konsolosluklarının tüm baskılarına rağmen KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleşen Dünya Turizm Forumu Fransa Turizm Bakanlığı resmi internet sayfasında dünya resmi turizm etkinlikleri altında Kuzey Kıbrıs ifadesi ile gösterilirken GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile GAÜ’ye uluslararası övgü ve teşekkür mektubu dünya turizmi adına AMFORHT Başkanı Philippe François tarafından yayınlandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada AMFORTH 2011 Dünya Turizm Forumunun 23 farklı ülkeden 80’nin üzerinde yabancı bilim insanına Kuzey Kıbrıs ve turizmini yakından tanıma fırsatı yanında ülke turizminin dünyaya ve Avrupa Birliği’nin önde gelen turizm ülkelerine kendini doğrudan anlatmasına uluslararası platform sağlayan önemli bir tanıtım ve kültür köprüsü kurması bakımından önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi.
Philippe FRANÇOİS : “AMFORHT VE DÜNYA TURİZM FORUMU TARİHİNİN EN İYİ TOPLANTISI KUZEY KIBRIS’TA GERÇEKLEŞTİ.”

AMFORHT Başkanı imzası ile yayınladığı mesajında 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde dünya ve Kuzey Kıbrıs turizmi ile ilgili çok önemli bilimsel bildirilerin sunulduğu ve çeşitli fikirlerin tartışıldığını belirten AMFORTH Başkanı Philippe François, Kuzey Kıbrıs’ta bu yıl gerçekleşen forumun turizm adına çok verimli geçtiğinin ifade etti. AMFORHT ve Dünya Turizm Forumu tarihinin en iyi toplantısının Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştiğinin altını çizen François, GAÜ Kampüsünde gerçekleşen bu seneki forumun AMFORTH’u daha ileriye taşıyacağını vurguladı. GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, Başkan Yardımcısı Emete Toros ile Girne Amerikan Üniversitesinin akademik programları ve altyapısının forumun başarılı geçmesinde ve sonuçlarının dünya turizm adına çok önemli olmasında ortaya koydukları irade ve rollerden dolayı AMFORHT ve dünya turizmi adına teşekkür etti.
“Kıbrıs Türk Folklor Müziği Dünya Turizm Literatürüne Girdi”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada AMFORHT Başkanı Philippe François’in yayınladığı açıklamalardan ülke adına onur duyulduğu belirtilerek 2011 Dünya Turizm Forumu broşür, afiş ve logosunda yer alan St. Hilarion Kalesinin forum ile birlikte dünya literatüründe yer almaya başladığı ifade edildi. Ayrıca Foruma katılan konuk heyetlere dağıtılan çeşitli broşür ve kitapçık yanında Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel tarafından jazz-blues tarzında yeniden düzenlenen Kıbrıs Türk kültürü ve folklorüne ait anonim şarkıların yer aldığı albümün de dünya turizm literatürüne Kıbrıs Türk Folklor Müziği adı ile girmesinin ülke kültürünün tanıtılmasında önemli bir adım olduğu vurgulandı.