Dünya Turizm Forumu Fransa Turizm Bakanlığı Resmi Programında

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Turizm Forumu Fransa Turizm Bakanlığı Resmi Programında

Dünyanın en prestijli turizm birliklerinden merkezi Fransa`nın başkenti Paris`de bulunan Dünya Konaklama ve Turizm Birliği’nin (AMFORHT) her yıl dünyanın değişik ülkelerinde gerçekleştirdiği ve ilk kez KKTC’de bu yıl düzenlenecek 2011 Dünya Turizm Forumu programı Fransa Turizm Bakanlığı resmi internet sayfasında dünya resmi turizm etkinlikleri arasında gösterildi.

AMFORHT 2011 Girne Amerikan Üniversitesi Kuzey Kıbrıs ifadesi ile Fransa Turizm Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan haberde 2011 Dünya Turizm Formunun programı ile ilgili detaylı bilgiler yer alırken 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleşecek 2011 Dünya Turizm Forumu dünya resmi turizm etkinlikleri arasında gösterildi.
“Rumların Baskılarına Rağmen Dünya Turizm Forumunun KKTC’de Gerçekleşecek Olması Dünya Kamuoyuna Önemli Mesajlar Vermekte”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Avrupa Birliği üyesi olan Fransa’nın Turizm Bakanlığı resmi internet sitesinde Kuzey Kıbrıs ifadesinin yer alması ve Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve başkan yardımcısı Emete Toros’un yoğun girişimleri ile ilk kez KKTC’de GAÜ Girne Kampüsünde düzenlenecek Dünya Turizm Forumunun dünya resmi turizm etkinlikleri programında gösterilmesinin ülke tanıtımı ve ülke turizminin dünyaya kendini ifade etmesi bakımından önemine dikkat çekilirken Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tüm baskılarına rağmen KKTC’de gerçekleşecek 2011 Dünya Turizm Forumunun dünyaya verdiği mesaj, sonuç ve etkilerinin kamuoyu, Kıbrıs Türk ve Türkiye medyası, sivil toplum örgütleri ve ilgili kesimlerce öneminin algılanması gerekliliğine vurgu yapıldı.
“Açılış Törenine Başbakan Küçük ve Bazı Kabine Üyeleri de Katılacak”

Ülke ve ülke turizminin tanıtılması ile Avrupa Birliği ve dünyanın önde gelen turizm ülkelerine kendi anlatmasına önemli katkılar yapacak 2011 Dünya Turizm Forumunun 11 Kasım 2011 Cuma günü saat 09.30’da Girne Amerikan Üniversitesi Girne Kampüsü Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda gerçekleşecek açılış törenine Başbakan İrsen Küçük yanında Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile diğer kabine üyeleri ve üst düzey devlet yetkilileri katılacak.

Başbakan İrsen Küçük, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Dünya Konaklama ve Turizm Birliği (AMFORHT) Başkanı Philippe François ile Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın birer konuşma yapacağı açılış töreni ve sonrasında gerçekleşecek oturumlar GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.
“23 Farklı Ülkeden 80’in Üzerinde Kanaat Önderi Dünya Turizmini Konuşacak”

Dünya Konaklama ve Turizm Birliği (AMFORHT) Başkanı Philippe François yanında dünya turizmine yön veren 23 farklı ülkeden 80’in üzerinde kanaat önderinin konuşmacı olarak katılacağı 2011 Dünya Turizm Forumunda 4 ana başlık altında gerçekleşecek oturumlarda dünya turizmi, Kuzey Kıbrıs turizmi, ada ekonomilerine turizmin etkileri ve turizmin gelişimi ile ilgili bilimsel bildiriler uluslararası forumda sunulacak.

Alternatif Konaklama Trendleri ; Kuzey Kıbrıs Turizm Ekonomisi, Turizmde Sürdürülebilir İnsan Kaynaklarının Gelişimi, Konaklama Endüstrisinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Önemi ve Ada Ekonomilerine Turizmin Etkileri konulu oturumlar yanında çeşitli atölye çalışmaları ve “Geleceğe Yönelik Sorumluluk ve Projelerin Paylaşımı” konulu toplantılarında gerçekleşeceği 2011 Dünya Turizm Forumunun ilk gün gerçekleşecek birinci oturumunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de konuşmacı olarak yer alacak.
“Devlet Yetkilileri ve Medya Temsilcileri Açılışta Konuk Heyetle Buluşacak”

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) katkıları ile ilk kez KKTC’de GAÜ Girne Kampüsünde düzenlenecek Dünya Turizm Forumu açılış töreni sonrasında saat 11.00’de düzenlenecek basın saatinde devlet yetkilileri ve medya temsilcileri konuk heyet ile biraraya gelecek. Dünya Konaklama ve Turizm Birliği (AMFORHT) Başkanı Philippe François yanında dünya turizmine yön veren 23 farklı ülkeden 80’in üzerinde kanaat önderinin dünya turizmine yön verecek bilimsel kararları almak üzere KKTC’de bulunması kamuoyundan yoğun ilgi görürken 2 günlük program içerisinde konuk heyet çeşitli temaslarda da bulunacak. Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) yetkilileri tarafından konuk heyete yönelik Kuzey Kıbrıs’ın doğal ve tarihi güzellikleri, kültürü, mutfağı ve folklorik müziği ile ilgili atölye çalışması da düzenlenecek.