Eğitim Kadrolarının Gelişiminde Etkin Rol Oynayacak

Haberler

GAÜ'DEN

Eğitim Kadrolarının Gelişiminde Etkin Rol Oynayacak

Avrupa Birliği (AB) İşletme Eğitimi Denetleme Konsorsiyumu Eduniversal tarafından dünyanın “En İyi İşletme Eğitimi” veren 1000 üniversitesi arasında gösterilen Girne Amerikan Üniversitesi, KKTC üniversiteleri arasında ilk ve tek olan YÖK onaylı Yeni Türk Dili doktora programı ile bünyesindeki yükseklisans programlarının önemli bilimsel üretimler ile Türk dilinin gelişimine katkı yaptığını açıkladı.

GAÜ Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı anabilim dalı bünyesinde eğitim vermeye başlayan Yeni Türk Dili doktora programı ile ilgili Arzu Karakurt’un hazırlayıp sunduğu Stüdyo GAÜ programında önemli açıklamalar yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız, YÖK tarafından onay verilen doktora programının Türk üniversiteleri arasında sayılı üniversitelerde uygulanan bir program olduğuna dikkat çekti.
“Okulöncesiden başlayarak tüm eğitim kadrolarının gelişiminde etkin rol oynayacak”

Türk Üniversiteleri arasında ve akademik çevrelerde prestij ile fakülte ve yükseköğretimin yetkinliğinin göstergesi olarak kabul edilen Yeni Türk Dili doktora programının YÖK onayı ile Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ bünyesinde eğitim vermeye başladığına vurgu yapan Doç. Dr. Yıldız, KKTC üniversitelerinde görev yapan bilim insanları ile okul öncesi eğitimden başlayarak tüm eğitim süreç ve basamaklarında görev alan tüm eğitimcilerin gelişimi ve eğitime katkılarının arttırılması açısından YÖK onaylı doktora programının önemli bilimsel üretimler ortaya koyduğunun altını çizdi.

2011-2012 akademik yılı ile birlikte eğitime başlayan Yeni Türk Dili doktora programı ve diğer yükseklisans programlarının eğitim kadrolarının yetiştirilmesi ve kendini geliştirmesinde etkin rol oynadığına dikkat çeken Doç. Dr. Yıldız. Yeni Türk Dili Eğitimi doktora programının 4 Profesör, 4 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent yanında uzman öğretim görevlileri ile önemli bilimsel üretimlere imza attığının altını çizdi. Bilim uzmanlığı çalışmaları ile bölümün KKTC üniversiteleri arasında önemli başarılara imza attığını da ifade eden Doç. Dr. Yıldız, doktora programının 11 öğrenci ile devam ettiğini hatırlatarak Türk dilinin gelişimine 11 farklı doktora tezi ile katkı yapılacak olmasının öneminin ve etkisinin büyük olacağına işaret etti.