Hedef İşletme Eğitiminde Mükemmelliyet

Hedef İşletme Eğitiminde Mükemmelliyet

Girne Amerikan Üniversitesi Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyi (ECBE) toplantısına katıldı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ve İşletme eğitimi veren dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı toplantıda Girne Amerikan Üniversitesini Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi temsil etti.

Konuyla ilgili üniversite televizyonu Aktüel Haber programına önemli açıklamlarda bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyinin işletme eğitiminde mükemmelliyeti yakalama hedefi ile kurulduğunu belirterek ECBE toplantısında İşletme eğitimi veren dünyanın önde gelen üniversitelerinin işletme eğitiminde kaliteyi yükseltmek için çeşitli toplantılar, seminerler ve atölye çalışmalarının düzenlendiğini ifade etti.

Küresel rekabetin arttığı ekonomi ve iş dünyasında küresel bilginin stratejik bir kaynak haline geldiğine işaret eden Vehbi, küreselleşen dünyada ekonomiye yön veren aktörleri iş dünyasına kazandırma ve toplumların ekonomik gelişiminde küresel bilginin ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek Avrupa Birliği standartlarında ve AB onaylı müfredatları ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıbrıs ve Uluslararası kampüslerinde uygulanan Uluslararası İşletme eğitiminin hedefinin eğitimde mükemmelliyeti yakalamak olduğunu vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Eduniversal tarafından “En İyi İşletme Eğitimi Veren İlk 1000 Üniversite” arasında gösterildiğini de hatırlatan Vehbi, İşletme eğitiminde küresel dünyaya bilgisi ile yön veren aktörleri mezun etme hedefi ile GAÜ İşletme bölümü akademik programlarının lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde devam ettiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyine üye üniversitelerin İşletme eğitiminde kaliteyi arttırma ve ortak müfredatların uygulanması ile Avrupa Birliği Standartlarında öğrencilere eğitim verme hedefi ile toplantıların her yıl düzenlendiğini kaydeden Vehbi, yükseköğretim’de 27. akademik yılına başlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyi toplantısına katılmasının KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının Avrupa Birliği ve üniversiteleri tarafından tanınması açısından önemli bir referans olduğunun altı çizdi.