Doç. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu Karacaoğlan Araştırma Ödülüne Layik Görüldü

Haberler

GAÜ'DEN

Doç. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu Karacaoğlan Araştırma Ödülüne Layik Görüldü

Girne Amerikan Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu Karacaoğlan araştırma Ödülüne layık görüldü.

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 10.ncusu düzenlenen “Geleneksel Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları” kapsamında değişik dallarda kararlaştırılan ödüller sahiplerini bulurken Halk edebiyatı akademisyenleri ve folklor uzmanlarından oluşan değerlendirme kurulu “Karacoğlan Araştırma Ödülü”nü bu yıl Girne Amerikan Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu’na verilmesine karar verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Millî Folklor Araştırma Dairesi tarafından yayınlanan “Karacaoğlan Bibliyografyası” adlı çalışması ile nı “Karacaoğlan Araştırma ödülüne değer görülen Doç. Dr. M. Nejat Sefercioğlu’na ödülü ve onur belgesi Tarsus’ta düzenlenen törende.Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman tarafından verildi.

Karacaoğlan Araştırma Ödülü sonrası GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan Doç. Dr. M. Nejat Sefercioğlu halk edebiyatı ve folklorü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin önemli çalışmalara imza attığına dikkat çeken Doç. Dr. Sefercioğlu, bilimsel üretim ve bilgi ile sürekli gelişen fakülte bünyesinde bilimsel projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Her yıl geleneksel olarak festival şeklinde düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin önde gelen aşıkları, bilim insanları, halk ozanları ve edebiyatçılarının katıldığını belirten Doç. Dr. Sefercioğlu, “Karacaoğlan Bibliyografyası” adlı çalışmasının akademik kariyerini başlatan eser olduğuna dikkat çekerek basımından yıllar sonra eserin ödüle layık görülmesinin Türk Halk Edebiyatı ve Folklorü için önemli bir çalışma olduğunu gösterdiğini ifade etti.