GAÜ ÖĞRENCİLERİ, GİRNE TURİZM FESTİVALİNE RENK KATTI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ÖĞRENCİLERİ, GİRNE TURİZM FESTİVALİNE RENK KATTI

 

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen “Turizm Festivali” ülkedeki turizm sektörü, sanatçıları, esnafı ile birlikte Girne’de eğlenceli ve coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen, Girne Ramadan Cemil Meydanı ve Antik Liman’da başlayan etkinlikte Girne Amerikan Üniversitesi uluslararası öğrenciler giydikleri yöresel kıyafetler ile dikkatleri üzerlerine çekerken, GAÜ Gastronomi bölümü öğrencileri kurdukları yemek standında kendi yaptıkları Kıbrıs’a özgü lezzetleri, katmer ve zeytinli hellimli çörekleri festivale gelenlere ikram ettiler. GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri festivalde kendi tasarımları olan kıyafetlerle festivale gelen çocuklara, yüz boyama etkinliği gerçekleştirdiler. Ayrıca GAÜ Modern Dans Topluluğu gerçekleştirdikleri danslarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Girne Turizm Festivali Girne Liman’da esnafın, KKTC kültürünü yansıtan yiyecek içecek ve el işlerinin sergilenerek satışının yapıldığı 40 stand kuruldu.