HAKAN MENGÜÇ BAŞKANLIĞINDA SUFİ AKADEMİSİ KURULDU

Haberler

GAÜ'DEN

HAKAN MENGÜÇ BAŞKANLIĞINDA SUFİ AKADEMİSİ KURULDU

GAÜ “SUFİ AKADEMİSİ” FAALİYETE GEÇİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi çatısı altında, “Sufi Akademisi”nin kurulduğu bilgisi; GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar tarafından,  kişisel sosyal medya  hesapları aracılığıyla paylaşıldı.

Kurucu Rektör Akpınar; bir süredir hazırlık ve olgunlaşma çabalarının devam ettirildiği oluşuma yönelik olarak; “ Bugün; Sufi Akademisi’nin, ‘GAÜ Rektörlüğü Senato Kararı’ ile; Sayın Hakan Mengüç’ün başkanlığında kurulmuş olduğunun müjdesini paylaşıyorum. Müteakiben; Girne, Lefkoşa ve İstanbul’da faaliyetlerimiz başlayacaktır. Hayırlı olsun.” ifadeleri ile, ilk bilgilendirmeyi sosyal medya üzerinden gerçekleştirdi.

GAÜ Medyanın iletişime geçtiği Hakan Mengüç yeni oluşuma dair açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgilerde; ‘Sufi Akademi’ bünyesinde, ‘Sufi Felsefesi’ dersleri, ney, sema, ebru ve geleneksel diğer sufi sanatlarına dair dersler verilirken, aynı zamanda bireylerin; kişisel gelişimlerini destekleyici seminerlerin gerçekleştirilmesi de öngörülüyor. Akademinin; Öncelikle Kıbrıs, Türkiye ve Almanya`da etkinleştirileceği, talep ve ilgiye göre de diğer ülkelerdeki faaliyeti doğrultusunda karar alınacağı da yer aldı.

SUFİZM NEDİR?

Çok çeşitli tanımlar kullanılmasına rağmen, Sufizm genel olarak; “İnsanın,  akıl yoluyla erişemediği ilahî gerçekleri ve ‘gayb’ olarak da adlandırılan; ‘görülemeyen alem, ya da görülenin zıt hali’ne ait gerçekleri, ruhsal eylemler ile arama biçim ve yolu olarak tarif edilmekte. Hedefi de, “insan-ı kâmil” olmaktır. Öğretiye göre; İnsan-ı kamil, tasavvufun önemli kavramlarından biridir. İdeal insan olarak tanımlanır. Bir başka deyişle, Sufizm; İslam inanışına göre, kişiliği kötü huylardan temizleyip, ruhu ‘pak edip’, olgunluk ve kemale erme yoludur.