GAÜ BESYO, 'ÖZEL YETENEK SINAVLARI' BAŞLIYOR

Tarih: 10/08/2018

Beden eğitimi ve spor alanında yüksek öğretimi hedefleyen spor tutkunu adaylar için, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ),  Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu`nun (BESYO) yetenek sınavları 10-17 Ağustos tarihleri arasında Türkiye`de gerçekleştiriliyor. 17 Ağustos tarihinden sonra da, Türkiye`deki sınavlara katılamayan adayların sınava girme şansı, Girne Merkez Kampüs`te devam edecek.

GAÜ BESYO dan yapılan açıklamada; Yetenek sınavı süreci ve sınav yerleri ile ilgili olarak ön kılavuz niteliğindeki bilgiler; "Yetenekliysen, Bursun Hazır" sloganı ile adaylara yönelik olarak paylaşıldı. Açıklama şöyle:

" 2018- 2019 Akademik Yılı`nda `Yetenek Sınavı` ile aramıza katılacak yeni öğrencilerimiz için Türkiye Cumhuriyeti`nin; ADANA, ANKARA, ANTALYA, ESKİŞEHİR, HATAY, İSTANBUL, İZMİR, ORDU, ŞANLIURFA ve VAN İlleri`nde sınav merkezleri oluşturulmuştur. Sınavlar 10 -17 Ağustos 2018 Tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 29 Ağustos`ta açıklanacaktır. Yüksek okulumuzda eğitim, şu bölümleri kapsamaktadır; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (Türkçe), Antrenörlük Eğitimi (Türkçe), Rekreasyon Yönetimi (Türkçe), Spor Yöneticiliği (İngilizce), Spor Yönetimi (Türkçe, Ön Lisans)

Bu bölümlerden; `Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü` ile `Antrenörlük Eğitimi Bölümü`ne yetenek sınavı ile girilmektedir. Sınav sonuçları, sporcu geçmişi beraber değerlendirilerek burs oranları belirlenmektedir."

Yapılan açıklamada; Adayların yetenek sınavı ile ilgili tüm detayları  www.spor.gau.edu.tr  web adresinde bulunan `2018 Özel Yetenek Sınavı` sayfasından öğrenebileceği veya www. gau.edu.tr  üzerinden temsilcilikler ile bağlantı kurulabileceği hakkındaki bilgi yer alırken, iletişim sağlanabilecek telefonlar da  90 (392) 650 2000 / 1401- 1220 olarak belirtildi.

SINAV İÇİN İSTENEN BELGELER

Açıklamada; Adayların sınava girebilmeleri için şu temel belgelere sahip olmaları gerektiği de vurgulandı. "ÖSYS sınav sonuç belgesinin fotokopisi, diploma fotokopisi, nüfus cüzdanının fotokopisi, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 vesikalık fotoğraf, milli sporcular için; TC. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nden alacakları belge, sağlık raporu (hükümet tabipliği veya sağlık ocağından)  ve liselerin spor alanlarından mezun olanlar için de; okul müdürlüğünden “spor alanı çıkışlıdır.” ibaresi bulunan belge veya diploma."