Orta Asya Yükseköğretimine Yön Verecek Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

Orta Asya Yükseköğretimine Yön Verecek Anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu İngiltere yerleşkesi Canterbury ve Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsünün eğitime başlamasının ardından Orta Asya yükseköğretimine yön verecek akademik işbirliği anlaşmalarına imza atıyor.

KKTC ve yükseköğretim yapısı ile üniversite sistemini 3 kıtaya yaydığı kampüsler ve uluslararası 117 üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile 25 yıldır dünyaya tanıtan GAÜ son olarak Kazakistan’ın önemli üniversitelerinden merkezi Almaty’de bulunan International Academy of Business ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Akademik işbirliği, akademisyen ve öğrenci değişim programı yanında ortak bilimsel projeleri de gerçekleştirecek anlaşmaya GAÜ adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi imza koydu. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kmpüs Başkanlık Ofisinde gerçekleşen imza törenine International Academy of Business adına dekan Nurzhamal Duisengulova katılırken törende GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Serdar Saydam da hazır bulundu.
“KKTC’nin Tanıtılmasına GAÜ 25 yıldır Bilimsel Bilgi Üreterek Katkı Koyuyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, imzalanan anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada yükseköğretimde sunulan hizmette en üst kaliteyi yakalamanın gerektiğini, bunun da ders programları, öğretim yöntemleri, eğitmen ve kampüs kalitesi yanında uluslararasılaşma ile mümkün olduğunu dile getirdi. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosuna da değinen Vehbi, Karmi, Canterbury ve Singapur kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı.

GAÜ’nün “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonunu gerçekleştirerek 3 kıtada yükseköğretime bilimsel bilgi birikimi ile yön verecek uluslararasılaşma olgusunu tamamlayan bir dünya üniversitesi olmasının öğrenci gelişimi için önemli bir adım olduğuna iişaret eden Vehbi, 3 kıtada öğrenim görme fırsatını kendi kampüsleri yanında imza koyduğu uluslararası akademik işbirliği anlaşmaları ile de dünya ölçeğine yayarak öğrencilerine küresel eğitimin kapılarını açan GAÜ’nün, kampüsleri ve imzaladığı akademik anlaşmaların ülke ve üniversitelerinin tanıtımı için önemine vurgu yaptı.

Yükseköğretimlerine Kazakistan’da başlayacak olan öğrencilere iki yıllarını tamamladıktan sonra öğrenimlerine GAÜ kampüslerinde devam etme fırsatı tanıyan anlaşma ile GAÜ öğrencilerinin de dönemsel derslerini Kazakistan’da alabileceklerini de belirten Vehbi, geçtiğimiz akademik yılda Kazakistan National Technical University (NTU) ile imzalanan petrol ve doğalgaz yönetimi akademik işbirliğinin de devam ettiğini hatırlattı.
“Petrol ve Doğalgaz Yönetimi Programları Devam Ediyor”

Küreselleşen dünyada ülke politikalarına yön veren jeo-politik ve enerji politikalarının önemine işaret eden Vehbi, GAÜ ile NTU arasında imzalanan anlaşma ile her iki üniversitedeki öğrencilerin Petrol ve Gaz Yönetimi lisans programları yanı sıra diğer akademik, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenimlerine devam ettiğini belirtti.

Petrol ve Gaz Yönetimi programının ilk mezunlarının 2008-2009 akademik yılında verdiğini hatırlatan Vehbi, NTU ile imzalana akademik işbirliği anlaşmasından sonra imza atılan yeni akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ’nün orta Asya yükseköğretimine yön vermeye ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile katkı koymaya devam edeceğinin altını çizdi.