GAÜ HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM KADROSU, THY’NİN EĞİTİM VE OPERASYON ALANLARINDA İNCELEMEDE ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM KADROSU, THY’NİN EĞİTİM VE OPERASYON ALANLARINDA İNCELEMEDE ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksekokulu Eğitim Kadrosu, Türk Hava Yolları’nın düzenlediği Tanıtım Gezisi (FAM TRIP) kapsamında, THY’nin, İstanbul’daki eğitim alanlarını ziyaret etti. Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu eğitim kadrosu ekibini, Ercan havalanında karşılayan THY Pazarlama ve Tanıtım temsilcisi Nadire Sevindik, program boyunca GAÜ yetkililerine eşlik etti.

İstanbul`da ziyaretin ilk durağı  Türk Hava Yolları’nın da çözüm ortağı Avusturya kökenli ve merkezi Viyana’da olan Do&Co oldu. THY, Avusturya Havayolları, British Airways, Emirates, Etihad, Qatar, Singapore, Cathay Pacific gibi havayolu şirketlerine yemek ve ikram hizmetleri sunan Do&CO’nun PR sorumlusu ve şefleri tarafından, örnek bir Business Class servisi ile karşılanan GAÜ ekibine;  şirket tanıtımı, vizyonu, misyonu ve Turk Hava yolları - Do&Co ortaklığı hakkında bilgi aktarıldı.

Ardından, THY Eğitim Başkanlığı ziyaret edildi. THY’de de görev yapan kabin ekibinin eğitim alanları gezildi; havacılığın ciddiyetinden ödün vermeden yapılan eğitim, yerinde ve uygulama anında izlendi. GAÜ ekibine, eğitim alanları ve basamakları hakkında geniş  bilgi akışı sağlanan tanıtım gezisinin bir sonraki durağında ekip, Boeing- 737 uçağının simulasyonuna alınarak simulasyon uçuşları gerçekleştirildi.  GAÜ yetkilileri,  daha sonra Turk Hava Yolları pazarlama Şefi Muharrem Reçber ile görüşerek  THY’nin verdiği kabin eğitimleri diğer sertifikalandırma programları hakkında bilgi aldı.

Son durak Atatürk havalimanındaki Hub Contol center ve bagaj takip yükleme birimleri oldu. GAÜ ekibi, kontrol merkezindeki işlemlerin nasıl yapıldığı ile ilgili detaylı bilgi aldı.  GAÜ Havacılık Yüksekokulu eğitim kadrosu, THY’nin, Do&Co, Hub Control ve Bagaj Alım birimlerindeki bu tanıtım gezisine katılmalarının, teorinin yanında pratiğin öneminin vurgulanması açısından önemli bir gezi olduğunu dile getirdi. GAÜ Havacılık öğrencilerinin, bu eğitim alanlarında staj görme yada sertifika eğitimlerine katılma gibi fırsatların yaratılması için çaba sarfedildiğini vurgulayan ekip tanıtım gezilerini tamamlayıp adaya dönüş yaptı.