GAÜ VE MOĞOLİSTAN BİLİM VE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ VE MOĞOLİSTAN BİLİM VE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde üniversiteleri; GAÜ adına Rektör Prof. Dr.Kutsal Öztürk, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sualp Davut ile Moğolistan Bilim ve Teknik Üniversitesi adına da Prof. Dr. N. Gallimaa, Ass. Prof. Naimannaran Chuluunbandı,  Direktör Nadmidtseden Ganzorıng ve  Bayar Erdene temsil ettiler.

Gerçekleşen iş birliği protokolü doğrultusunda;  akademisyen ve öğrenci değişim programı ile çeşitli akademik etkinliklerin yapılmasını içeren ortak anlaşmalar dizisi imzalandı. Söz konusu anlaşmanın ikinci etabını ise Moğol uyruklu öğrenciler için 3 yılı GAÜ’ de olmak üzere 4 yıllık lisans eğitimi konusundaki ilgili mutabakat oluşturdu.

Gerçekleştirilen imza töreninin ardından bir açıklamada bulunan GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Sualp Davut, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 200’ün üzerinde üniversite ile akademik iş birliğinin olduğunu, yeni yapılan anlaşma  ile de Moğolistan Bilim ve Teknik Üniversitesi’nin bu topluluğa katıldığını ifade etti.Doç.Dr.Sualp Davut, “Üniversitelerin birbirine yakınlığı süreci hızlandırdı ve protokol imzalama aşamasına ulaştık. Protokolümüzü Kıbrıs’ta merkez kampüsümüzde gerçekleştirmek istedik. Özellikle, işletme fakültemizi kapsayan ve Moğol uyruklu öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde,  GAÜ’de eğitimlerine devam etme olanağı veren anlaşmanın özel maddesini hayata geçirmekten son derece mutluyuz. Moğolistan’nın en köklü, en prestijli devlet üniversitesi ile iş birliği yapmaktan onur duyuyoruz. İnanıyoruz ki üniversitemizin güçlü deneyimleri partnerlerimize de güç verecektir. Bu olanaktan yararlanan öğrenciler de bilgi değişimi ile akademik yaşamlarına değişik açılardan bakma şansı yakalayacaklardır” şeklinde konuştu.