GAÜ ERGOTERAPİ KULÜBÜ, “MADDE BAĞIMLILIĞI” KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ERGOTERAPİ KULÜBÜ, “MADDE BAĞIMLILIĞI” KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Ergoterapi Kulübü tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı” konulu seminerde, önemli konu başlıkları masaya yatırıldı.

Ergoterapist Yasin Tekeci “Madde Kullanımı ile İlgili Bozukluklar ve Bağımlılığa karşı; Müdahale, Yaklaşımlar ve Ergoterapi”konularında bilgi verdi.

GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminer öncesinde “Ergoterapi Nedir?” sorusuna ışık tutan, Ergoterapi Bölümü öğrencisi Dilara Ayna, bölümleri hakkında bilgilendirmede bulunarak şunları söyledi;

“Ergoterapistler  fiziksel ve mental engel yaşayan bireylerle çalışan sağlık çalışanlarıdır. Ergoterapinin hedefi bu bireylere çeşitli fiziksel, sosyal, ve psikolojik destek ve aktivitelerle günlük yaşam aktivitelerini kendi başlarına sürdürmebilme becerileri kazandırmaktır.  Bu hedef doğrultusunda, ergoterapistler hem bireyi hem de bireyin sosyal çevresini eğitip, fiziki şartları da bireyin ihtiyaçlarına daha uygun hale getirecek düzenlemeler yapar.  Ergoterapinin felsefesi bireylerin fiziksel ve mental durumu ne olursa olsun daha bağımsız, ve daha mutlu bireyler olmalarını sağlamakdır”dedi. 

Seminer sonunda Ergoterapi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyer  Çağatan, Ergoterapist Yasin  Tekeci’ye katılımlarından dolayı çiçek takdim etti.