Denizcilik Fakültesi Kayıtları Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Denizcilik Fakültesi Kayıtları Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında eğitime başlayan Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınacağını açıkladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 2009-2010 akademik yılı içerisinde Piri Reis Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararlar Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığı da hatırlatıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek veriyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi aday öğrenci kayıtları ile ilgili detaylı bilginin 650 20 00 no’lu telefondan fakülte sekreterliğinden alınabileceğinin de vurgulandığı açıklamada fakülte bünyesinde 7 farklı ülkeden geen öğrencilerin eğitimlerine devam ettiği belirtildi.
“Denizcilik Kursları Devam Ediyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi öğrenci kayıtları ile ilgili yapılan açıklamada ayrıca GAÜSEM bünyesinde düzenlenen Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtlarının devam ettiği de belirtildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ile GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü kurslarının GAÜ öğretim görevlilerinden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Uzak Yol Kaptanı ve Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Efdal Safel tarafından verildiği ifade edildi.

Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları sonunda deniz tutkunlarının Türk Denizcilik Müsteşarlığı onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti sahibi olacağının belirtildiği açıklamada kurslar ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildi.