PROF. DR. YERCAN: “DENİZİCLİK ALANINDA İNOVATİF FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Haberler

GAÜ'DEN

PROF. DR. YERCAN: “DENİZİCLİK ALANINDA İNOVATİF FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Funda Yercan, denizcilik bölümleri ve inovasyon teması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Yercan, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde  4 yıllık eğitim veren Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği)  bölümlerinin bulunduğunu, Güverte bölümünün dört yıllık öğrenimin sekiz yarı yılının üniversite kampüsünde, altı yarı yılında ise öğrencilerin açık deniz stajında olduğunu belirtti. Yercan,  öğrencilerin teorik bilgilerinin yanında, deniz deneyimi de kazanmalarının önemine değinerek, öğrencilerin son yıllarında ise yoğun olarak yönetim derslerine geçiş yaptıklarını söyledi. Yercan ayrıca, çok yakın zamanda “Denizcilik Fakültesi” olarak eğitim vermeye başlayacaklarını müjdeleyerek, çalışmalarda sona geldiklerini ve GAÜ Denizcilik olarak daha güçlü hale geleceklerini söyledi.

GAÜ’nün 2017-2018 Akademik Yılı ‘İnovasyon’ temasına da değinen Yercan, geçmiş yıllrda da inovasyon ve girişimcilik konularında çalışmaları olduğunu, bu yıl denizcilik üzerinden de inovatif çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Yercan, “Denizcilikte inovasyon denilince, yeni teknolojiler, dünya denizlerinde ki yeni rekabet koşulları ve fark yaratan yeni yöntemler akla gelir. Bizlerde öğrencilerimizi yetiştirirken bu yeni teknolojileri ve yöntemleri onlara aktararak, çağa ayak uydurmalarını sağlıyoruz. Bu şekilde bizlerde derslerimizde inovatif farkındalıklar oluşturuyoruz” diyerek, her geçen gün sürekli gelişen teknolojiye karşın, kendilerinin de bu gelişmeleri derslere adapte ederek uyum sağladıklarını ifade etti. Yercan açıklamasının devamında ise;

“Bu yararın sağlanması için teknoloji ve öğrencileri bir araya geitrerek inovasyondan söz edebiliriz. Bir çok firma kendi bünyesinde son teknolojiyi takip etmeye çalışıyor. Bizler  de eğitim alanlarında öğrencilerimizi yetiştirirken farkınlalık yaratmalızıyız ve bu tarz teknolojilere derslerimizde de değinmeliyiz. Bu şekilde, yeni akademik yılımız ile birlikte; inovatif farkındalığı, bölümümüzde ve üniverstemizde oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.