MONART ACADEMY AÇILIŞ SERGİSİNE, SANAT SEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Haberler

GAÜ'DEN

MONART ACADEMY AÇILIŞ SERGİSİNE, SANAT SEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ın eşi Ressam Sevim Erdal’ın, girişimi ile hayat bulan Monart Academy, yeni dönemine düzenlenen açılış kokteyli ve sergi ile başladı.

GAÜ Elysium Court’ta Monart Academy atölye ve sergi salonunda gerçekleşen açılışa, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Ressam Sevim Erdal, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün yanısıra, GAÜ akademik ve iddari kadrosu ile bilrikte sanat severler katıldı.

Sergi açılışının öncesinde konuşma gerçekleştiren GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Monart’ı; 17 yıl sabırla ve büyük başarılar ile geçen yıllarda, her yıl birçok değerli sanatçının işlediği eserlerin buluştuğu bir yer olarak tanımladı. Akpınar tüm kursiyerlere başarılar dileyerek, her yıl olduğu gibi, bu yılı da güzel geçirmelerini diledi. Akpınar, Picasso’nun bir sözünden alıntı yaparak devam ettiği konuşmasında şunları söyledi;” Her çocuk bir sanatçıdır. Önemli olan bir sanatçının da ilerleyen yaşlarda içindeki çocuğu kaybetmemesi.” Ben Sevim Erdal‘da da o çocuğu, çocuk hallerini görebiliyorum. Bir defa içerisinde sanatçının cesaretini ve cesaretten önce de inandığı ve içselleştirdiği hissi bugüne kadar bir çok öğrencisine ve arkadaşına taşıdı. Bugünde o içselleştirdiği cesaret ile birlikte ortaya koymuş olduğu bir çok eseri görüyoruz. Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde böylesine güzel bir sanat yapısının olması; bunun başında da Sevim hanımın olması ve yapının içerisinde öğrencilerimizin ve halkımızın da bu denli eserler ortaya koymaları bizler için çok önemli.” dedi.

Açılışın ardından, Resim ve heykel kursu sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları takdim edilirken, Sevim Erdal ise, kursa katkı koyan GAÜ Akademisyenleri Gülten Can ve Sinem Ertaner’e çiçek takdim etti. Takdimleirn ardından ise Monart Academy bünyesinde ortaya koyulan eserlerden oluşan sergi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.