Öğrencilerimiz Kısa Film Yarışmasından Ödülle Döndü

Haberler

GAÜ'DEN

Öğrencilerimiz Kısa Film Yarışmasından Ödülle Döndü

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin senaryosunu yazıp yönettiği “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” adlı kısa film Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi 1. Ulusal Kısa Film Festivalin’den ödülle döndü.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu’nun Milattan Önce isimli şiir kitabında yer alan “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” isimli şiirden yola çıkılarak senaryosu yazılan, yönetmenliğini Emrah Savari ve Onur Öztürk’ün yaptığı kısa filmin çekimleri, görüntü yönetmenliği, montaj ve kurgusu GAÜ Medya Koordinatörlüğü tarafından yapılırken filmde GAÜ öğrencileri rol aldı.

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde düzenlenen ödül töreninde üçüncülük ödülünü Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in elinden alan Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri, geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarına verdiği destekten dolayı GAÜ’ye teşekkür ederek görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla GAÜ’nün tüm imkanları ile öğrencilerinin yanında olduğunun altını çizdiler.
“Ödül Başkanlık Ofisi ve Eğitim Fakültesine Hediye Edildi”

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi 1. Ulusal Kısa Film Festivalin’den üçüncülük ödülü ile dönen Girne Amerikan Üniversitesi ekibi, ödülü GAÜ Başkanlık Ofisi ve Eğitim Fakültesine hediye ederek GAÜ’ye öğrencilerinin gelişim düzeylerini en üstte taşıma adına teorik dersler yanında gerek ulusal gerekse uluslararası seminer, atölye çalışması, konferans, festival ve yarışmalara etkin katılım olanakları tanıdığından dolayı tüm öğrenciler adına teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarını keşfetmek, sinemaya ilgi duyan gençleri teşvik etmek ve görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla çekilecek kısa filmlerin her zaman destekleyicisi olunacağı vurgulanarak üçüncülük ödülü ile ülkeye dönen öğrenciler başarılarından dolayı kutlandı.