AKPINAR, CUMHURBAŞKANI AKINCI İLE NEW YORK’TA BİRARAYA GELDİ

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR, CUMHURBAŞKANI AKINCI İLE NEW YORK’TA BİRARAYA GELDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve beraberinde ki heyet ile,  KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve eşinin kabulünde biraraya geldi.

Akpınar’ın Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşme kapsamında, Kıbrıs`ta gelinen son durumun değerlendirmesi yapılırken, görüşmede KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve Akıncı’nın beraberinde ki heyette hazır bulundu.

Akpınar Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmesinde; Diplomatlar Birliğinin Kuzey Kıbrıs Türk halkının bu kritik dönemde haklarının uluslarası platformlarda korunması için Diplomatlar Birliğinin Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı ile Ekim ayında Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan Diplomatlar Birliği Genel Kurulu toplantısında yeniden biraraya gelmek ve Kıbrıs Görüşmelerinin uluslararası boyutunu yeniden değerlendirmek üzere anlaştılar. Akpınar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı`ya, New York temaslarında başarılar dileyerek, iyi temennilerini iletti.

 

Akpınar gecenin sonunda, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana ve eşine, GAÜ adına teşekkür plaketi takdim etti.