GAÜ, YENİ AKADEMİK YIL RESMİ AÇILIŞINI; 20 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRECEK

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, YENİ AKADEMİK YIL RESMİ AÇILIŞINI; 20 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRECEK

İlk Ders; Gagavuzya Özerk Devleti Başkanı Irina Vlah Tarafından Verilecek.

Girne Amerikan Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Resmi Açılışı, 20 Ekim 2017 Cuma Günü gerçekleştiriliyor. 20 Ekim Cuma Günü, "GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi"nde saat 10.00`daki açılış töreninin bu yıl ki `onur konuğu`,  Gagavuzya Özerk Devleti Başkanı Irina Vlah olacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk; Yeni akademik yılın başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesajda; Uluslararası standartlarda sunulan eğitimin ana odaklarından birisinin de,  "Dünya İnsanı" yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Mesaj şöyle;

"GAÜ Büyük Ailemiz ve çok değerli öğretim üyelerimiz, 2017/ 2018 yeni dönemimize  başlıyoruz. Hepimize hayırlı olsun ve başarılarımız daim olsun. GAÜ Ailemiz`e yeni katılan sevgili öğrencilerimiz, velilerimiz ve değerli öğretim üyelerimiz sizler de hoş geldiniz.  Sizler ile `Ailemiz` daha da güçlendi. Aramıza yeni katılan öğretim üyelerimizi, fakültelerinde ziyaret ederek, onlar ile en kısa süre içinde tanışacağım. Büyük GAÜ Ailemiz; sevgi, saygı, samimiyet ve güven temellerine bağlıdır. Birlik ve beraberlik bağlamında, bu ailenin bireyi olmaktan onur duyacaksınız. Tüm sorunlarımızı beraber, birlikte çözerek başarıya koşacağız.

Resmi akademik yıl açılışımız; 20 Ekim 2017 tarihinde olacaktır. Açılış ilk dersini, saygıdeğer  `Gagavuzya Cumhurbaşkanı Irina Vlah` verecektir. Zatıalilerine, `Onur Doktorası` da sunulacaktır.

115 ülkeden gelen öğrencilerimiz, zengin bir kültür mozaiği ile beslenecek ve 3 kıta 7 ülkede faaliyet gösteren dünya üniversitemizde, uluslararası standartlarda sunduğumuz eğitimin yanında, dünya insanı olarak yetişeceklerdir. Dünya insanı; hep sevgi ve barış için vardır. Sevgili öğrencilerimiz; çok değerli öğretim üyelerimize emanettir. Yeni dönemimizin hayırlara ve başarılara vesile olmasını yürekten dilerim.

`Hepimiz BİR`iz…BİR olacağız.`

Kayıt dönemlerinde özveri ile çalışan idari personelimize ve başarı ile yürüttüğümüz yaz dönemi için tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla"

Prof. Dr. Kutsal Öztürk

Rektör