GAÜ KIBRIS'I MACARİSTAN'DA TEMSİL EDİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KIBRIS'I MACARİSTAN'DA TEMSİL EDİYOR

GAÜ, MAGNA CHARTA KONFERANSINA KIBRIS’TAN TEK TEMSİLCİ OLARAK KATILIYOR

Girne Amerikan Universitesi (GAÜ), Üniversiteler Anayasası Magna Charta`ya imza atışının 2. yılında, Macaristan`daki olağan toplantısına Kıbrıs`tan tek temsilci olarak katılıyor.

Konferansta, günümüzün üniversite değerleri irdelenecek. Konferansa ek olarak, Girne Amerikan Üniversitesi Macaristan`ın ilk üniversitesi olan University of Pecs`in 650. Akademik Yıl Açılış Törenine ve Macaristan Yüksek Öğrenim Denetleme Kurulunun Dönem Açılış Toplantısına ve Macaristan Nöroşirurji Araştırma Programı Toplantısına katılacak. Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ın da katılacağı törende, Girne Amerikan Üniversitesi’ne Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), UNESCO, Avrupa Kadın Rektörler Birliği ve Bologna Üniversitesi temsilcileri eşlik edecek.

Magna Charta nedir?

1988 yılında 388 rektör tarafından imzalanarak kurulan Magna Charta Gözlemcilik Konseyi, Bologna Universitesinin 900ncü yaşgününde oluşturuldu. Konsey üyeliğine Magna Charta Üniversiteler Anayasasını imzalayarak 2015’te dahil olan GAÜ, evrensel yüksek öğrenim değerlerinin en üst temsiliyet boyutunda akademik hayatın ve üniversitelerin özgür düşünce vizyonuyla Kıbrıs`ın genelinde yüksek öğrenim gelişim sürecinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.