KKTC BASKETBOL 1. KADEME ANTRENÖRLÜK KURSU GAÜ İŞBİRLİĞİNDE DEVAM EDİYOR

KKTC BASKETBOL 1. KADEME ANTRENÖRLÜK KURSU GAÜ İŞBİRLİĞİNDE DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akademik alanda olduğu gibi spor alanlarında da öncülük yapmaya devam ediyor.

KKTC Basketbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize etimiş olduğu, 1.Kademe `E` Antrenör kursu, GAÜ akademisyenlerinin eğitimleri ile Girne Ertuğrul Apakan Spor salonunda devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Takımlar Koordinatörü ve öğretim üyesi Kenan Güvensoy, kursun uygulamalı bölümlerinde GAÜ A Erkek takımının demo olarak yer aldığını belirterek, bu kursun hem öğrenciler için, hemde üniversite için büyük fayda sağladığını düşündüğünü ifade etti. Güvensoy, 1.Kademe `E` Antrenör kursunda, GAÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Akademisyenlerinin görev aldığını bildirerek, bu organizasonun GAÜ işbirliğinde yapılmasının tesadüf olmadığını ve bu seçimin Gaü’nün sporda ki akademik başırısını bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Güvensoy ayrıca, kursun 9 nisan tarihine kadar devam edeceğini belirterek, kurs sonunda yapılacak olan sınavda, başarılı olacak olan antrenör adaylarının, lisans almaya hak kazanacağını ifade etti.