GAÜ 4. TİYATRO GÜNLERİ MAHŞER-İ CÜMBÜŞ İLE DEVAM EDİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 4. TİYATRO GÜNLERİ MAHŞER-İ CÜMBÜŞ İLE DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından; Teknogold, Citroen ve Mitsubishi iş birliği ve Kamtek Altın sponsorluğunda gerçekleşen GAÜ 4. Tiyatro Günleri 28 - 29 Mart tarihlerinde Türkiye’nin en ünlü ve eğlenceli doğaçlama tiyatrosu Mahşer-i Cümbüş’ü tiyatro severler ile buluşturacak.

GAÜ 4. Tiyatro Günleri kapsamında sahne alacak olan Mahşer-i Cümbüş, 28-29 Mart saat 20:00’da GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de Tiyatro Severler ile buluşuyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 4. Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek oyunları için biletlerin Lefkoşa Kasap Döner’den, GAÜ PitStop, Akpınar Pastahaneleri ve kapıdan temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ile www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi.

Mahşer-i Cümbüş;

Mahşer-i Cümbüş, 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü`nde okuyan 6 kişi tarafından kurulmuş daha sonra 2 üyenin katılımıyla kadrosu tamamlanmış ve Geleneksel Türk Tiyatrosu`nun en önemli özelliği olan doğaçlama geleneğini devam ettiren bir topluluktur.

Mahşer-i Cümbüş topluluğunu kuran Yiğit Arı, Burak Satıbol, Dilek Çelebi, Ayhan Taş, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak: Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü`nde tanışırlar. Okuldaki hocaları Yrd. Doç. Dr. A. Kadir Çevik doktorasını doğaçlama tiyatro üzerine yapar ve bu sayede derslerde de doğaçlama ağırlıklı çalışmalara başlar ve buna gönül verirler. Birbirleriyle çok iyi bir uyum göstermeleri,nden sonra, okulun da bitmesiyle iş hayatına birlikte atılırlar ve 2001 yılında bir tiyatro topluluğu kurarlar. Topluluk başlangıçta 20 üyeden oluşur. Ancak zaman içerisinde grubun diğer üyeleri ayrılır. İsim olarak da bir arkadaşlarının tavsiyesiyle Arapça`da kale arkası seyircisi anlamına gelen Mahşer-i Cümbüş adını alırlar. Gruba daha sonra Fatih Pestil ile Fatih Günay katılır ve topluluk bugün ki halini alır. 

Gösterilerine Ankara Tenedos Kafe`de başlayan grup 2003 yılında İstanbul`a taşınır. 2005 yılında kendi sahneleri olan Hayalhane yi açarlar. Grup, 2007 yılından itibaren önce Star`da başlayan sonra Fox`a geçen Anında Görüntü Show isimli televizyon programında yer almaktadır. 

Mahşer-i Cümbüş, kurulduğu günden bu yana başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde gösteriler sergilemiş ve festivallere katılmıştır. Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatro`nun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporunun galasını 14 Ocak 2008 tarihinde yapmıştır ve Tiyatro Sporu`nu Türkiye`de ilk defa seyirciyle buluşturmuştur. 

2006 yılından itibaren yeni oyunları Beyin fırtınası ile izleyenlere seyircinin katılımıyla renklenen, seyircilerin ve oyuncuların hayal gücüyle oluşturdukları bir oyun sunmuşlardır. Ekip şu ana kadar 300`ün üzerinde Tiyatro Sporu, 100`ün üzerinde Beyin Fırtınası gösterisi yapıp 12. Uluslararası Tiyatro Festivali`nde Türkiye`yi temsil etti. Ayrıca grup Doğaçlama Tiyatro Kursu vererek yeni nesil tiyatrocular yetiştirmeye devam etmektedir.