GAÜ REKTÖR YARDIMCISI YRD. DOÇ. DR. MEHMET ZEKİ AVCI: “SAĞLIK ALANINDA KENDİ ÜLKEMİZ İLE DEĞİL ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ REKTÖR YARDIMCISI YRD. DOÇ. DR. MEHMET ZEKİ AVCI: “SAĞLIK ALANINDA KENDİ ÜLKEMİZ İLE DEĞİL ...

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı; GAÜ’nün sağlık alanında yapacağı bütünlüklü yatırımların hizmete alınmasıyla beraber, sağlık alanındaki halihazırda elde edilmiş gelişkinlik düzeyi ile değil, dünya standartları ile yarışılacağını söyledi.

GAÜ Medya Birimi aracılığıyla, Üniversite’nin kurumsal tüm iletişim portallarında yayınlanmak üzere  sorulara yanıtlar veren  Yrd. Doç. Dr. Avcı, “Eğitim kalitesi, en öncelik verdiğimiz nokta, eğitim kalitesinin  üst düzeyde gelmiş bulunduğu  dünya standartlarının değişen formlarına göre daimi güncellenmesi , mezun olan öğrencilerimizin  için uygun  iş ortamına girebilmeleri, girdikleri zaman da zorluk çekmeden işlerini yapabilmeleri,  çok dikkat ettiğimiz noktalardan bazıları. GAÜ`nün geçtiğimiz yıllardan itibaren başlayan sağlık söylemi,  artık kamuoyunun bilgisindedir.  Sağlık,  aslında,  ülkemizin ve  dünyanın daimi bir sorunudur. GAÜ`nün sağlığa  biçtiği vizyon ise,  uzun vadeli sağlam bir yatırımlar bütünlüğüdür.” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta, temel sağlık hizmetleri yapılanmalarının, kamusal ve özel sektör olarak yıllardır Lefkoşa’ya  endekslendiğini bir kez daha hatırlatan  Avcı¸”Sağlık yatırımlarının genellikle  Lefkoşa`ya yapıldığını görüyoruz. GAÜ Hastanesi projemizin, bu anlamda  bütün ülkeye hitap etmesi  amaçlanıyor, bir plan doğrultusunda da “Smart Health” akıllı dispanser birimimizi, öncü olarak hizmete almış bulunuyoruz.  Girne bölge halkı ve yaşamı açısından herşey  olumlu değişecek, bir turizm kentinde sağlık hizmetlerinin de mükemmel düzeyde olması gerekir, başka bir alternatifiniz de yoktur. Sağlık alanında, sadece kendi ülkemizle değil,  asıl Dünya ile yarışacağız.” şeklinde konuştu.