GAÜ Mezunları Uluslararası Alanda Fark Yaratıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mezunları Uluslararası Alanda Fark Yaratıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Haydar, mühendislik fakülte ve GAÜ hakkında yeni akademik yıl öncesinde açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Haydar açıklamasında, yeni akademik yıl ile birlikte artan öğrenci sayısına paralel olarak akademik kadroda da güçlendirmelere girdiklerini belirterek, akademik yıl içerisinde, güçlü bir akademik eğitim sağlamak için branşlara göre farklı etkinlikler yapmayı planladıklarını söyledi. Bu etkinlikler arasında artık gelenekselleşmiş olan 4. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları (ISEAIA) sempozyumunun olduğunu ifade eden Haydar, gerek akademisyenlerin ilgi duyduğu ve üzerinde çalıştığı konularla ilgili, gerekse öğrencilerin konu ve buna bağlı ders seçimi gibi konularda bilgilendirmeye yönelik seminerler dizisi içerdiğini belirtti. Bunun yanında dönem başı ve dönem sonu gibi belirli zamanlarda hizmetiçi eğitim olarak, akademisyenlere yönelik öğrenci başarısını değerlendirme ve öğrenci-öğretim üyesi arasında sağlıklı iletişim sağlama ve bilgi alış-verişi konularında toplantılar düzenlemeyi düşündüklerini söyleyerek, Mühendislik fakültesi bünyesinde bulunan laboratuvarları da gelişen teknolojiye paralel olarak  yenileyeceklerini bildirdi.

 

GAÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Haydar açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

 

Haydar:GAÜ Mühendislik Fakültesi, Deneyimli ve Uzman Akademik Kadrosu Ve Laboratuvar Altyapısı İle Pozitif Yönde Bir Farklılık Yaratıyor

 

“GAÜ Mühendislik Fakültesi, deneyimli ve uzman akademik kadrosu ve laboratuvar altyapısı ile pozitif yönde bir farklılık yaratıyor. Fakültemiz, üniversitemizin en eski fakültelerinden biri olması sebebiyle, tamamen ve tüm detaylarıyla oturmuş bir yapıya sahiptir. Bu yapı içerisinde barındırdığı güncel eğitim standartlarını takip ve uygulama misyonunu kendine görev edinmesi nedeniyle elde edilmiş kaliteli mezun kitlesi ile de memnuniyet verici bir farklılık göstermektedir.

 

Haydar: “GAÜ İnşaat Mühendisliği bölümüne büyük bir talep var”

Özellikle civar ülkelerde yaşanan olaylardan dolayı, GAÜ İnşaat Mühendisliği bölümüne büyük bir talep var. Bu sektörle kesişen Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makina Mühendisliği gibi bölümlere de   öğrenci talebi artma yönündedir. İletişim ve bilgi paylaşımı talebinin durmadan artış göstermesi ve önümüzdeki yıllarda da bu artışın hız kesmeden devam edecek gibi görünmesi de Bilgisayar Mühendisliği bölümümüze olan talebin devamını sağlamaktadır. Ülkelerin vazgeçilmezi fabrikalar ve buna bağlı olarak üretim yapma ihtiyacı nedeniyle de Endüstri Mühendisliğimiz talep görmeye devam etmektedir.

 

Haydar: “Mezunlarımız dünya çapında çok geniş bir yelpazede görev üstleniyorlar”

Mezunlarımızın birçoğu ile diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Mezunlarımız dünya çapında çok geniş bir yelpazede görev üstleniyorlar. Örnek olarak, kendi şirketlerini kurup  yanında 20-30 çalışanı olanından, 4-5 sene gibi kısa bir sürede yüzlerce kişinin çalıştığı şirketlerde  müdür yardımcısı, müdür ve hatta genel müdür olmayı başaran öğrencilerimiz var. Bunun yanında sadece Türkiye’de değil, dünya çapında hizmet veren ve genel olarak teknoloji, iletişim, yazılım/donanım ve üretim tabanlı şirketlerde mühendis olarak başlayıp daha sonra bölüm şefi, proje şefi, departman yöneticisi şeklinde adım adım yükselmiş hayli mezunumuz bulunmaktadır. “ dedi.

 

Prof. Dr. Haydar ayrıca, GAÜ’ye yeni gelecek olan öğrenciler için,  32 yıllık tecrübe ve bilgisi ile GAÜ’yü seçtikleri için çok şanslı olduklarını, eğitime başladıkları zaman gerek öğrenci- öğretim elemanı, gerekse arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde yeni bir aile ortamında kendilerini huzurlu ve mutlu  hissedeceklerini belirtti. Öğrencilerin, kıyaslamaktan, araştırmaktan, sormaktan ve bilgi edinmekten hiçbir zaman vazgeçmemelerini söyleyen Haydar, öğrencilerin amaçlarının kaliteli eğitim ve buna bağlı olarak güvenli bir gelecekse eğer, bu amaca hizmet edebilecek en uygun yerin GAÜ olduğunu vurguladı.