Fogem Folklör Şöleni Üniversitemizde Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Fogem Folklör Şöleni Üniversitemizde Gerçekleşti

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kanser Hastalarına Yardım Derneği , Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Özel Eğitim Vakfı yararına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de folklör şöleni düzenledi.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus sahnesinde gerçekleşen ve tüm geliri KHYD, KTOÖD ve ÖZEV'e bağışlanacak etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde yer alan etkinliğe, FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Hakla İlişkiler ve Organizasyon Sorumlusu Ayla Derya, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği İdare Amiri Sarıfakıoğlu ile Özel Eğitim Vakfı Oganizayon Koordinatörü Harun Korkmaz'ın yanısıra Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

FOGEM'i tanıtıcı "Üç Yıllık Hikayemiz" adlı sinevizyon gösterisiyle başlayan gecede, daha sonra FOGEM'in büyükler, çocuklar ve masterler grupları sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Fogem ekipleri gecede,Kıbrıs Türk folklörünün yanısıra, Anadolu, Yunan- Ege-Akdeniz folklöründen örnekler sundu.

Vatandaşların büyük beğeniyle izlediği etkinlikten elde edilen tüm gelir,Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Özel Eğitim Vakfına bağışlanacak.