GAÜ Geleceğin Dans Otoritelerini Bünyesine Davet Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Geleceğin Dans Otoritelerini Bünyesine Davet Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Dans Bölümü, 2016-2017 Akademik yılı için geleceğin dansçılarını bünyesine davet ediyor.

Bu yıl 5 farklı merkezde gerçekeleşcek olan seçmeler, ilk olarak 16 Haziran tarihinde GAÜ Kıbrıs Yerleşekesi Girne Kampsünde gerçekelecekken, Girne seçmeleri için son başvuru tarihinin 9 Haziran 2016 Perşembe günü olduğu belirtildi.

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, seçmelerin gerçekeleşeceği diğer merkezlerin ise Girne’nin yanısıra, Ankara, İstanbul, Canterbury/ İngiltere ve Minsk/Belarus olduğunu ifade edildi.

 

GAÜ Dans Bölümü’ne girmek isteyen adayların internet üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra belirtilen tarih ve yerlerdeki seçmelere katılabilecekleri belirtilen açıklamada, her türlü birikime ve deneyime sahip adayların başvurularının teşvik edillerek değerlendirileceği ifade edildi. Adayların bölüme, potansiyelleri ve programa uygunlukları doğrultusunda kabul edilecekleri bildirilen açıklamada, yetenek sınavlarının adayların düşünsel, artistik, teknik kapasitelerini ve dans alanında kariyer sahibi olabilme potansiyellerinin değerlendirmek üzere kurgulandığı ifade edildi.

 

Sınav merkezleri ve tarihleri aşağıdaki gibidir;

  • Girne- Kıbrıs: 16 Haziran 2016

Başvuru Kapanış Tarihi: 9 Haziran 2016

YER : Girne Amerikan Üniversitesi, Universite Caddesi, P.K. 5, Karmi Kampüsü, Karaoğlanoğlu, Sahne Sanatları Yüksekokulu binası Girne / KKTC

  • Ankara-Türkiye: 17 Haziran 2016
    Başvuru Kapanış Tarihi: 10 Haziran 2016

YER :  Ankara Opera ve Bale Binası Modern Dans Bölümü, Atatürk Bulvarı, No: 20, Ulus, Ankara

  • İstanbul- Türkiye: 18 Haziran 2016
    Başvuru Kapanış Tarihi: 11 Haziran 2016

YER : Girne Amerikan Üniversitesi Dans Akademi binası, Yıldız Mah, Asariye Cad, No:3 Beşiktaş, Istanbul

  • Canterbury-İngiltere: 25 Haziran 2016
    Başvuru Kapanış Tarihi: 18 Haziran 2016

YER : Girne American University Canterbury Campus, 9 St George’s Place, Canterbury, Kent

  • Minsk- Belarus Cumhuriyeti: 1 Temmuz 2016
    Başvuru Kapanış Tarihi: 24 Haziran 2016

YER : Yakında duyurulacaktır.

 

Tüm yetenek sınavlarının, bale teknik, çağdaş dans tekniği, yaratıcı çalışma ve doğaçlama aşamalarından oluştuğu bildirilen açıklamada, yetenek sınavı için belirtlenen kurallar ve açıklamalar aşağıdaki gibi sıralandı;

 

  1. Seçmelere katılmaya hak kazanmak için internet sitemizdekibaşvuru formunu eksiksiz doldurup yine internet üzerinden göndermeniz gerekmektedir.
  2. Yaptığınız başvuruyla ilgili cevap, başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz elektronik posta adresinize gönderildikten sonra, girmek istediğiniz yetenek sınavının tarihini ve yerini internet üzerinden bildirip yer ayırtmalısınız. Bu işlemi başvuru kapanış tarihine kadar tamamlamış olmanız gerekmektedir. Onay, yine elektronik posta adresinize gönderilecektir.
  3. Aşağıda belirtilen ülkelerin dışında bir yerde ikamet ediyorsanız ve/veya yetenek sınavlarına katılamayacak durumdaysanız, seçmelere video yoluyla da başvurabilirsiniz. Bunun için ilk önce internet üzerinden başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız ve göndermeniz gerekmektedir. Video yolu ile seçmelere katılmanız onaylandıktan sonra Vimeo ya da Youtube kanalına videonuzu size gönderilen talimatlar doğrultusunda yükleyip linkini  performingarts@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvuru kapanış tarihine kadar göndermeniz gerekmektedir.


ÖNEMLİ

  • GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu olarak, aday öğrencilerin mecbur kalmadıkları sürece video yoluyla seçmelere katılmalarını ilkesel olarak benimsemiyoruz; belirtilen farklı ülkelerde ve tarihlerde yapılacak olan yetenek sınavlarından birine girmelerini tercih ve tavsiye ediyoruz. Bunun temel nedeni, birebir temasın yanısıra yetenek sınavı sürecini canlı canlı deneyimlemenin değerine olan inancımızdır.

 


Yetenek Sınavı günü ise;

  • Kayıt işlemlerini tamamlamak ve sınava hazırlanmak için tüm adayların sınav yerine sınav saatinden en az 1 saat önce gelmeleri gerekir.
  • Tüm adaylar özgeçmiş ve nüfus cüzdanı/kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmalıdır.
  • Tüm adaylar rahat ve bedene oturan giysiler giymelidir.