Küreselleşme ve Kentsel Gelişim GAÜ’de İrdeleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

Küreselleşme ve Kentsel Gelişim GAÜ’de İrdeleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme” konulu seminer 8 Nisan 2011 Cuma günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda düzenlenecek.

GAÜ TV’den canlı yayınlanacak seminere Oxford Brookes Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Ramin M. Keivani konuşmacı olarak katılacak. Kent içinde konumlanan farklı sosyal grupların insani hakları ve mimarinin gelişiminin küreselleşme bağlamında irdeleneceği seminer halka açık olacak.
“Kent Tasarımında İnsani Hakları İhlallerini Engellemek İçin Master Plan Ölceğinde Tasarımlar Yerini Küçük Ölçekli Tasarımlara Bırakmalı”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Mimarlık Cuma seminerlerinin Girne’ye gökdelen tartışmalarına da bilimsel katkı koyduğu ifade edildi. İnsan hakları ve Kent konulu seminerde insanların kendi çevreleri konusunda karar verme hakkının bilimsel temelde irdelendiğinin hatırlatıldığı açıklamada insanların karar alma mekanizmalarına katılım hakkı çerçevesinde mimarlar ve tasarımcıların katılımcı tasarım yöntemleri uygulayarak bu sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Konut hakkı ve kent hakkı çerçevesinde ortaya çıkan insan ve kentli hakları ihlallerinin önüne geçebilmek için master plan ölçeğinde tasarımlara karşı küçük ölçekte tasarımlar yapılması gerektiğini vurgulanan açıklamada tasarımlarda turistlerin değil bölge sakinlerinin isteklerinin dikkate alınması gerektiğinin altı çizildi.
“Mimarlık Seminerleri Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi Konulu Seminer İle Devam Edecek”

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi konulu seminer ile devam edecek.

Kamusal Mekan ve Demokrasi, Cezayir'de Le Corbusier, Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi ve İnşaat Öncesi Politikaları konulu seminerler ile her hafta Cuma günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek mimarlık seminerleri GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.