Üniversitemizin Sporcusu Türk A Milli Takımı Aday Kadrosuna Davet Edildi

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizin Sporcusu Türk A Milli Takımı Aday Kadrosuna Davet Edildi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı GAÜ bayan Futbol Takımı oyuncusu ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Dilek Özbilenlerin Türkiye Bayan A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna davet edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili GAÜ TV Aktüel programına katılan GAÜ Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar fizyoterapistlerinden GAÜ öğretim görevlisi Berkiye Kırmızıgil ile Dilek Özbilenler önemli açıklamalar yaptılar.
Ülkemi ve GAÜ’yü Temsil Etmekten Gurur Duyuyorum

Türkiye A Milli Bayan Futbol Takımı aday kadrosuna davet edilmekten mutlu olduğunun belirten Dilek Özbilenler KKTC ve GAÜ’yü temsil etmekten gurur duyduğu ifade etti. Başarısında Girne Amerikan Üniversitesi’nin özelde kendi sporcularına genelde ülke sporcularına tanıdığı altyapı imkanları yanında bölüm hocalarının katkılarının da olduğunu vurgulayan Özbilenler Türkiye A Milli Bayan Futbol takımına seçilerek KKTC ve GAÜ’yü en iyi şekilde temsil etmek ve Türk Milli takımında başarılı olmak olduğunu sözlerine ekledi.
GAÜ Profosyonel Kadroları ile Ülke Sporuna Değerler Kazandırmaktan Gurur Duyuyor

Girne Amerikan Üniversitesi Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada GAÜ’nün profosyonel kadrosu ve modern altyapısı ile ülke sporuna Dilek Özbilenler gibi değerleri kazandırmaktan gurur duyduğunu belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar fizyoterapistlerinden GAÜ öğretim görevlisi Berkiye Kırmızıgil ve alanında uzman diğer öğretim görevlilerinin çalışmaları ve katkıları ile GAÜ sporcularının her alanda ülkelerini başarı ile temsil ettiğini de hatırlatan Akpınar, GAÜ’nün 29 spor branşında faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus spor tesisleri ve altyapısının ülke sporunu gelişmesi için özelde bölge genelde ülke sporcuları ve spor kulüplerinin hizmetinde olduğunun altını çizen Akpınar, Dilek Özbilenlerin Türkiye A Milli Bayan Futbol Takımında önemli başarılara imza atacağını sözlerine ekledi.
A Milli Futbol Takımlarına İlk Defa KKTC’li Bir Sporcu Seçilecek

Hazırlık ve seçme kampı sonunda Dilek Özbilenlerin Türk A Milli Bayan futbol takımına seçileceğine inandığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar fizyoterapistlerinden Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi Berkiye Kırmızıgil, 5 günlük kamp boyunca 2 önemli karşılaşmanın oynanacağını ifade etti. Kamp boyunca yeteneği ile Dilek Özbilenlerin başarılı olacağına vurgu yapan Kırmızıgil, KKTC’li bir futbolcunun ilk defa Türk A milli takımına seçilmesinin ülke sporu için önemli olduğunu ifade etti. Girne Amerikan Üniversitesi’nin ülke sporu ve sporcuları için önemli projelere imza atmaya devam edeceğinin de altını çizen Kırmızıgil, GAÜ spor takımlarının Üniversitelerarası Şampiyona ve yarışlarda öenmli başarılara imza atacağını belirtti.