Vehbi: Metehan Spor Tesisi Bölgeye ve Halka Mal Edilecektir

Haberler

GAÜ'DEN

Vehbi: Metehan Spor Tesisi Bölgeye ve Halka Mal Edilecektir

VEHBİ GAÜ-ÇETİNKAYA’YA TAHSİS EDİLEN METEHAN SPOR TESİSİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi, Lefkoşa Metehan Spor Kompleksi ile  gerçekleştirilen 5 yıllık sözleşme ile ilgili önemli açıklamada bulundu.   

 

Lefkoşa Metehan Spor Kompleksinde gerçekleşen basın toplantısında GAÜ-ÇETİNKAYA  Başkanı  Doç. Dr. Asım Vehbi basın mensuplarıyla kendilerine verilen tesisin durumunu, tesis hakkında yapılacak olan proje ve planları paylaştı.

 

Vehbi Metehan Spor  Tesisi’nin  GAÜ ya da GAÜ-Çetinkaya Spor Kulübüne değil, bölgeye ve halka mal etmek istediklerini belirterek şunları söyledi;

 

Geçen yıl Lefkoşa da başlayan  ve gerçekleşen ralli süresince saha kullanılamaz hale  gelmiş ve maddi olarak söz verilmesine rağmen kaynak sağlanamayıp antreman sahası onarılamamıştır. Bu durumda GAÜ-Çetinkaya mağduriyet yaşamış ve saha onarımı gerçekleştirilmemiştir. Görüşmeler yapılmış  fakat çözüm bulunamamıştır.

 

Tüm bunlar olurken bunların dışında deforme sahanın onarımı için toprak ve ithal tohum için araştırmalara başlattık.  Bu bakım ve onarımın sadece GAÜ-Çetinkaya’ya yarar sağlaması için değil GAÜ-Çetinkaya’nın anteremanlarını aksatmadan ve sahaya zarar vermeden tabiki diğer takımlar içinde kullanıma açılıcaktır. Önümüzdeki sezon olmasa bile bir yıl içerisinde GAÜ-Çetinkaya kendi maçlarını kendi sahasında yapabilicek imkanlara sahip olucaktır.

 

Bizim amacımız Metehan ve Yenikent bölgesini sadece kendimiz için kullanmak değil, burayı hem kendimize , hemde bölge halkına daha yararlı hale getirmektir. Burayı güvenli ve halkın zaman geçireceği güvenli bir bölge haline getirmek istiyoruz. Çevre halkı için yürüyüş yolu yapmayı ve çocuklar için parkını onarıp temizlemeyide düsünüyoruz. Bakım, onarım ve temizliğe basket sahasıda dahil edeceğiz.

 

Diğer tesisimiz içinde belli başlı projelerimiz var. Orada ki kültürü yok etmeden belli başlı düzeni bozmadan diğer tesisimizin bir kısmını futbol müzesi olarak projelendirmeyi düşünüyoruz. Onaylandığı takdirde hızlı bir şekilde KTFF’nin ve KTFF’den önce kurulan KOP üyesi olan Çetinkaya’nın tarihide sergilenecektir” dedi.