Girne Amerikan Üniversitesi, En Çok Michelin Yıldızlı Aşçı Yetiştirme Özelliğine Sahip Fransız ...

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi, En Çok Michelin Yıldızlı Aşçı Yetiştirme Özelliğine Sahip Fransız ...

GAÜ Turizim Yüksek Okulu (TOYO),  hizmet verdiği bölgede  pazarın istediği insan kaynağı; eğitim ve bilgi transferini ve bunun netincesinde şekillendirilen turizm ve konaklama kültürünün liderlik vasıflarını yurt dışı  kampüslerinde  oluşturduğu Uluslararası Turizm ve Konaklama Eğitim Birliğinin donanımlı kadroları sayesinde (GAUUK , GAUUS, GAU Hong Kong) ve Millennium kompleksleri ile öğrencilerine, lisans, Master ve Doktora  seviyesinde  turizm sektöründe hızla gelişmekte olan “Uluslararası Ağırlama İşletmeciliği” eğitimini vermektedir.

 

Özellikle son yıllarda gastronomi sektöründe yükselen trend, GAU TOYO bünyesinde bulunan Gastronomi Bölümünü en çok tercih edilen programlardan biri haline getirmiştir. GAÜ en çok Michelin yıldızlı aşçı yetiştirme özelliğine sahip Fransız Paul Bocuse Institute ile akademik işbirliği olan tek üniversitedir.

 

Ağırlama sektöründe, yetişimiş insan gücüne duyulan artış, turizm sektörünün uluslararası boyuta gelmesi, özellkle üzerinde bulunduğumuz coğrafyada daha yüksek kalibrede bir Turizm Eğitimi ve Programlarının tasarlanması gereksinimini ortaya çıkarmıştır. Türkiye turizminin Avrupa standartları boyutunda, ağırladığı yıllık turist sayısına bakıldığında, daha profesyonel, daha fazla dil bilen, işletme ve turizm otelcilik standartlarının daha yüksek derecede kendisini hissettirdiği, donanımlı işgücüne katkı koymak adına bu gereksinim daha da önem taşımaktadır.

 

Kuzey Kıbrıs’ın hızla değişen otelcilik sektöründeki standart ve uluslararası seviyedeki potansiyel turistin, daha fazla Avrupa destinasyonalrından gelmeye başlaması, bizleri  daha nitelikli, daha çağdaş program geliştirmeye itmiştir. Bu vesile ile “Uluslararası Konaklama İşletmeciliği”   ve GAU Gastronomi bölümümüz  UNWTO TEDQUAL ve uluslararası üyelikleri ile Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri içerisinde haklı bir gurura sahiptir.

 

GAU Turizm Yüksekokulu kendi alannda ayrıca en fazla uluslararası üyeliğe sahip olan Turizm okulu ünvanını elinde bulundurmktadır. Dünya Turizm Konaklama Eğitim Öğretim Birliği ( AMFORHT ), Avrupa Turizm Okulları Derneği ( EURHODIP ), Ingiltere Institute of Hospitality, IHRA (Isviçre ) International Hotel Restaurant Association, GAÜ Turizm Yüksekokulu’nun en prestijli üyelikleri arasındadır.

 

GAU Turizm Yüksekokulu, Tezli ve Tezssiz Masters of Science, YOK, YODAK onaylı ve YODAK onaylı Doktora programlarını da ayrıca bünyesinde barındıran köklü bir bölümdür.

 

GAÜ, 5 yıldızlı oteli Le-Chateau Lambousa ve Camelot Plajı Uygulamalı Sosyal Tesisi ile öğrencilerine farklı alanlarda staj imkanları sağlamakta ve teorik bilgilerin uygulamaya taşınması konusunda eğitimi tamamlayıcı bir rol oynamaktadır. GAÜ’nün tüm dünyada alanında uzman kurum ve kuruluşlar ile çözüm ortaklığı anlaşmaları bulunmakta ve bu anlaşmalarla öğrencilerinin kariyer hedeflerini geliştirmelerinde onlara destek olmaktadır.