GAÜ “Dünya Üniversitesi” Olma Yolunda İlerliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ “Dünya Üniversitesi” Olma Yolunda İlerliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Görsel Yayınlar Sorumlusu Simge Özekler, GAÜ’nün dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, özellikle son yıllarda bu konuda çok önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

 

Katıldığı TV programında soruları yanıtlayan Özekler, Girne Amerikan Üniversitesi’nin dünya medyasında yakaladığı başarı ve görünürlük oranlarının yüksekliğini şöyle yorumladı:

 

“GAÜ olarak, basın ilişkilerinde çok hassas davranıyor, Kurucu rektör Serhat Akpınar’ın kurduğu ilişkileri medya departmanı olarak güçlendirerek aktif rol oynuyoruz. Sadece etkinlikler değil ülkeye katkı koyacak her faaliyeti medya ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz”

 

30. Yıl kutlamaları

 

Yükseköğretimde 30. yılı kutladıklarını ve meşale yakımını ise 50 .yıla taşıdıklarına değinen Özekler, 5 haziran Cuma günü GAÜ akademik ve idari kadrosuyla basın mensuplarının da davetli olacağı gala gecesi düzenleyeceklerini, ENBE orkestrası eşliğinde de 30. yılı kutlayacaklarına değindi.

 

Rekabet alanı Kıbrıs değil

 

Rekabet alanlarının Kıbrıs’tan öte Türkiye ve yurtdışı olduğuna değinen Özekler, öğrencilerin Kıbrısla ilgili ön yargılarını son iki yılda ciddi derecede olumlu yönde değiştirdiklerini, öğrencilerin en çok akademik kadroyla ilgilendiğini söyledi.

 

Öğrencilerin kendilerini Kıbrıs’a ait hissetmeleri ve ön yargıların ortadan kalkması için halkın, esnafın, merkezi ve yerel yönetimlerin üniversitelere destek olmaları gerektiğini vurgulayan Özekler, bunun çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

 

Kıbrıs Üniversiteler Birliği’nin kurulması konusuna da değinen Simge Özekler  “Bir güç olarak özellikle tanıtım anlamında Kıbrıs’a çok büyük katkı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Neden Girne Amerikan Üniversitesi

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin neden tercih edilmesi gerektiği konusuna da değinen Özekler, öğrenci gözünden üniversitenin fark yaratan özelliklerini anlattı. Yurtdışı programlarının ve kazanılan burslar ile eğitim görülen yurt dışı kampüslerindeki eğitim imkanının çok önemli olduğuna değinen Özekler , 13 bini aşkın öğrenci sayısı ve 100 farklı ülkeden öğrencisi ile GAÜ’nün bir çok konuda güçlü olduğunu anlattı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi ailesi içerisinde olmak isteyen aday öğrencilere de seslenen Özekler, eğitimin kalitesi yanında öğrenci odaklı sertifika programları ve kariyerlerinde çok önemli bir yere sahip olacak yurt dışı eğitim olanaklarını örnek olarak gösterdi, Canterbury dil kursu özel yetenek sınavları hakkında da detaylı bilgiler Verdi.