GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencilerinden Son Adım

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencilerinden Son Adım

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları araştırma projelerini sundu.

 

Araştırma Projesi 1 ve 2 dersleri kapsamında çalışmalar yapan öğrenciler, okul öncesi eğitimin geliştirilmesine yönelik farklı konular ortaya koyarak dikkat çektiler.
Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dersin sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Azize Ummanel tarafından yapılan açıklamaya göre öğrenciler bu ders kapsamında bilimsel bir araştırmanın hangi aşamalardan geçerek yapıldığı ve bilimsel bir raporun nasıl hazırlandığı konusunda bilgi sahibi oldular; bunun yanı sıra gerçekleştirdikleri sunumlar doğrultusunda topluluk önünde konuşma tecrübesi kazandılar. Toplamda 18 farklı konunun sunulduğu etkinliğin sonunda son sınıf öğrencilerine yönelik bölüm hocaları tarafından kısa konuşmalar yapıldı.

 

“Son Ders” niteliği taşıyan konuşmalarda, yıllardır öğrencilerine emek veren hocalar tarafından geleceğin öğretmenlerine  yapılacak yeni başlangıçta yaşamla ilgili ve mesleki önerilerde bulunuldu.