Politika ve Bilim Dünyasında Topluma Hizmet Edenler Pul Serisinde GAÜ Yer Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

Politika ve Bilim Dünyasında Topluma Hizmet Edenler Pul Serisinde GAÜ Yer Aldı

Posta dairesi “Kıbrıs Türk Toplumuna Hizmet Edenler” konulu anma pul serisi ve ilk gün zarfı çıkardı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin(KKTC) ilk üniversitesi ve Avrupa’ya ilk kampus açan Türk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) fotoğrafları “Kıbrıs Türk Toplumuna Hizmet Edenler” konulu anma pul serisi içerisinde yer aldı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenyum Binasının fotoğrafı ve GAÜ 25. Yıl logosunun yer verildiği pullar satışa sunuldu.

Satışa sunulan pulların üzerinde Girne Amerikan Üniversitesi, Osman Örek, Özker Özgür, Salih Miroğlu ve Özdemir Sennaroğlu’nun fotoğrafları yer aldı.

Kıbrıs Türk Halkına politikacı ve bürokrat olarak uzun yıllar hizmet veren ve bugün hayatta olmayan Örek, Özgür, Miroğlu ve Sennaroğlu’nun Görel Korol tarafından çizilen portrelerinin yer aldığı pullar bir yıl süreyle satışta olacak.
Kıbrıs Üzerine Uygulanan Ambargoyu Eğitim İle Deldik

Konu ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, öğrencilerine Kuzey Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nin Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ile çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosu olduğunun altı çizildi.

Uluslararasılaşma vizyonu ile dünyaya yayılan Girne Amerikan Üniversitesi Kampüsleri ile Kıbrıs Türk Toplumuna uygulanan ambargoyu deldiğini ve Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurduğu açıklandı.