Bira Fabrikası’na GAÜ’de Büyük İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

Bira Fabrikası’na GAÜ’de Büyük İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü  tarafından organize edilen 2.Tiyatro günlerine Kıbrıs halkından yoğun ilgi.

 

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de sahne alan “Bira Fabrikası” tiyatro oyunu GAÜ Küresel Bilim Ailesi, Öğrenciler ve halk tarafından yoğun ilgi gördü. Oyun sonrası GAÜ TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Bira Fabrikası Oyuncuları , Tiyatro Günleri sebebi ile Kıbrıs’ta olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Moda Sahnesi bünyesinde sahnelen Bira Fabrikası oyununun hareketli ve izleyiciyi ters köşeye yatıran bir oyun olduğundan bahseden oyuncular, seyircinin ilgisinden de çok memnun olduklarını ifade ettiler. GAÜ Spectrum salonundan memnun kaldıklarını ve Bira Fabrikası oyunu ile yaklaşık olarak bin kişiye ulaşmanın da mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Oyunun başrollerinden Necip Memili 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününe yakışır , bir hafta boyunca devam edecek olan Tiyatro Günlerinin düzenlenmesi ile ilgili Drama ve Oyunculuk Bölümünü kutladığının altını çizerek , tiyatronun öneminin her zaman vurgulanması gerektiğine değindi. Diğer Başrol oyuncusu Melis Birkan, Tiyatro günleri kapsamında çok güzel bir etkinliğe imza atıldığını belirterek, bu anlamda GAÜ yetkililerini tebrik etti. Bira fabrikasının oyuncularından Göksu Gür ise , öğrencilerin tiyatroya verdiği önemi görmekten çok mutlu olduklarını bildirerek, salonda boş bir koltuk dahi olmamasının ve öğrencilerin yanında Kıbrıs halkından gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını sözlerine ekledi. Bu yıl GAÜ bünyesinde ikinci kez sahne alan tiyatro oyuncusu Onur Ünsal ise , drama ve oyunculuk bölümü öğrencileri için tiyatro günlerinin iyi bir fırsat olduğuna değindi.  Oyunun zor olduğunu ve gülerken bile aslında gülmek ve gülmemek arasında seyirciyi çelişkiye düşürdüğünü ve aldıkları sinerjiden de çok mutlu olduklarını ifade etti. Ünsal,  davet edilmekten ve GAÜ öğrencileri ile buluşmaktan duyduğu mutlulukla birlikte aynı zaman 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü de GAÜ TV aracılığı ile kutaldı.

 

GAÜ 2’inci Tiyatro Günleri ile ilgli GAÜ’den yapılan açıklamada, 26 Mart Perşembe günü saat 20:00’da “Parkta Güzel Bir Gün”, 27 Mart Cuma günü ise aynı saatte “Köpek Kadın Erkek” isimli oyunların sahne alacağı bildirildi.