GAÜ’de 4’üncü Uluslararsı Eğitim Bilimleri Sempozyumu Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de 4’üncü Uluslararsı Eğitim Bilimleri Sempozyumu Başladı

19 ÜLKEDEN 200 BİLİM İNSANININ KATILDIĞI SEMPOZYUMDA, EĞİTİM BİLİMLERİ ALANINDA YAKLAŞIK 155 BİLDİRİ YAYINLANACAK


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi ile Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği’nin (KEBD) birlikte düzenlediği, 4’üncü Uluslararası Eğitim Bilimleri Sempozyumu başladı.

 

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’da başlayan ve 2 gün sürecek olan sempozyumun açılış konuşmalarını, GAÜ Rektör Vekili Prof. Sadık Ülker, GAÜ CEO’su, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Oğuz Karakartal ve KEBD’nden Sibel Dinçyürek gerçekleştirdi.

 

Türkçe ve  İngilizce dilinde sunumların yapılacağı sempozyumda 2 gün boyunca; eğitimde yeni yönelim, kuram, teknik gelişme ve öğretim yöntemleri irdelenecek.

 

19 ülkeden 200 bilim insanının katıldığı sempozyumda, eğitim bilimleri alanında yaklaşık 155 civarında bildiri yayınlanacak.

 

4’üncü Uluslararası Eğitim Bilimleri Sempozyumu’nun yeni eğitim teknolojisi ile programlarına katkı yapması bekleniyor.

 

Sempozyuma, GAÜ Rektör Vekili Prof. Sadık Ülker, GAÜ CEO’su, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Oğuz Karakartal, KEBD Başkanı Prof. Hüseyin Uzunboylu, yerli ve yabancı akademisyenlerle GAÜ’lü öğrenciler katıldı.


ÜLKER

 

GAÜ Rektör Vekili Prof. Sadık Ülker yaptığı konuşmada, 4. Uluslararası Eğitim Bilimleri Sempozyumu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

 

GAÜ’nün eğitimde 30’uncu yılı olması nedeniyle bu yılın kendileri için ayrı bir önemi  olduğunu ifade eden Prof. Ülker, adanın ilk özel üniversitesi olan GAÜ’nün yüksek öğretimin “öncüsü” olduğunu kaydetti.

 

Prof. Sadık Ülker, GAÜ’nün sahip olduğu toplam 8 fakülte, 6 yüksek okul,2 enstitü ve 155 akademik programla 100 farklı ülkeden 13 bin öğrenciye eğitim verilmekte olduğunu anlattı.


VEHBİ

 

GAÜ CEO’su, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ise eğitim bilimleri alanında bu yıl 4.’sü düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini dileyerek, bir eğitim adası olan Kuzey Kıbrıs’ta 300 bin nüfusa karşılık yurt dışından yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisi bulunduğunu kaydetti.

 

Ülke ve toplum olarak mevcudiyet gösterebilmek için “eğitim şart”tır ilkesinin takip edilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Vehbi, insanlara sunulacak eğitimle dünyadaki birçok sorunun ortadan kaldırılabileceğine işaret etti.

 

Asım Vehbi, sempozyumda eğitimde yeni yönelim, kuram, teknik gelişme ve öğretim yöntemlerinin irdeleneceğini vurguladı.


KARAKARTAL

 

GAÜ Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Oğuz Karakartal da yaptığı konuşmada, KEBD ile birlikte gerçekleştirdikleri sempozyumun eğitim bilimlerine katkı yapmasını diledi.

 

Konuşmasında eğitim ile eğitim bilimlerinin önemine vurgu yapan Karakartal, “gerçekleştirdiği sempozumlarla deneyim kazanan GAÜ Eğitim Fakültesi tercih edilen bir eğitim yuvası” dedi.


DİNÇYÜREK
 

KEBD Yetkilisi Sibel Dinçyürek de konuşmasında, derneğin  GAÜ ile birlikte gerçekleştirdiği sempozyumdan duyduğu memnuniyeti belirterek, sempozyumda  bilim adamı, yönetici, öğretmen ve  üniversite öğrencilerinin akademik ortamda eğitim bilimlerini tartışacaklarını kaydetti.

 

Dinçyürek, sempozyuma 19 farklı ülkeden katılan 200 civarındaki bilim insanının eğitim bilimleri alanında yaklaşık 155 civarında bildiri yayınlayacağını belirtti.