Küresel Eğitim Yanında Amaç Öğrenci Gelişimini en Üst Düzeye Taşımak

Haberler

GAÜ'DEN

Küresel Eğitim Yanında Amaç Öğrenci Gelişimini en Üst Düzeye Taşımak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından her ay düzenlenecek olan Meslek Günleri etkinlikleri “Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın Tanıtımı ve Profesyonel İş Yaşamında Yeni Mezunlardan Beklentiler” konferansı ile devam etti.

“Elektrik Mühendisliğinde Yapay Zeka Uygulamaları” konferansı ile geçtiğimiz ay başlayan Meslek Günleri konferansi seminer ve atölye çalışmaları dizisinin bu ay ki konferansına Bilgisayar Mühendisliği Oda Başkanı ve Vakıflar Bankası Bilgi İşlem Müdürü Bora Tüccaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada her ay çeşitli Mühendislik konularının ilgili kesimlerce ele alınıp bilimsel temelde tartışılacağı meslek Günleri açılış konferansında Yapay Zeka Nedir? Branş ve Uzantıları Nelerdir? Dünyada Uygulandığı Alanlar Nelerdir? Yapay Zeka Uygulamalarında İzlenen Yöntemler Nelerdir? konu başlıkların irdelendiği hatırlatılarak Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin gerek teorik gerekse pratik uygulamalarda otorite olan kişi ve tüzel kişilikler ile biraraya gelerek mühendislik mesleğini tüm yönleri ile anlama ve öğrenme amacı ile Meslek Günlerinin düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada düzenlenen seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile öğrencilerin mesleklerine dair farklı bakış açılarını kazanmalarının ve küresel eğitim yanında öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımanın amaçlandığı vurgulandı.
“İş Dünyasının Beklentileri Anlatıldı”

Bilgisayar Mühendisleri Odasının yapısı, faaliyetlerininin tanıtımı ve ayrıca yeni mezun olacak Bilgisayar Mühendislerinden mezuniyetleri sonrasında iş dünyasının beklentileri, Bilgisayar Mühendisliği alanındaki iş olanakları ve piyasa koşulları hakkında ayrıntılı bilgilerin Bora Tüccaroğlu tarafından GAÜ öğrencilerine aktarıldığı konferansta ayrıca profesyonel meslek hayatında ihtiyaç duyulan yeni teknoloji, bilgi kullanımını ve yaratıcılıkla ilgili örnekler irdelendi. Konferans sonunda öğrenci ve akademisyenlerin sorularını da cevaplayan Tücaroğlu’na GAÜ Mühendislik Fakültesi adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Haydar tarafından teşekkür belgesi sunuldu.