GAÜ ve KAÜ’den Kıbrıs Tarihini Yansıtan Modern Sergi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve KAÜ’den Kıbrıs Tarihini Yansıtan Modern Sergi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında kardeş üniversite Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ile işbirliğinde Kıbrıs Türk tarihini gün yüzüne çıkartacak sergi gerçekleştiriyor.

 

Müftü Hacı Ali Rıfkı ve ailesinin hayatını sanat eserleri ve döneme ait görseller ile canlandırılacağı sergi, Müftü Hacı Ali Rıfkı aile arşivlerinden I. ve II. Dünya Savaşı, Osmanlı ve İngiliz hakimiyetini kapsayan dönemlere tanıklık eden bölge sakinleri ve yapıları vurgulanacak. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk günleri ve 1963-1975 yıllarındaki mücadele yıllarının da yansıtılacağı serginin açılışı, Lefkoşa, Arabahmet, Kamil Paşa Caddesi’nde bulunan 3 No`lu binada 27 Şubat 2015 Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecek.

 

Sergi bünyesinde, performans sanat eserleri, soundscapes, resim, fotoğraf, video, mimari araştırmalar ve fotoğraf arşivleri sergilenecek. Aralarında Mehmet Adil, Toya Akpınar, Aslıhan Aldış, Kim Bennett, İdil Geliç Canateş, Alessandro Camiz, Sevim Erdal, Sinem Ertaner, Nabil Khoury, Hassina Nafa, Waheed Nazzal, Şenol Özdevrim, Lutz Presser, Hossein Sadri, Buğu Şah, Sibel Kemal Uzun, Cem Yardımcı’nın da bulunduğu  sanatçıların geçmişten günümüze köprü görevi görecek kolektif ve bireysel eserleri yer alacak.

 

Ayrıca, serginin 27 Şubat – 14 Mart tarihlerihleri arasında ziyarete açık olacağı belirtildi.