Uluslararasilaşma KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Belirleyecek

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararasilaşma KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Belirleyecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile eğitime açtığı GAÜ Uluslararası Kampüslerinin Rektörlerinin katıldığı “Yükseköğretimin Gelecek 25 yılı ve Sonrası” konulu konferans sona erdi.

Yükseköğretimin gelecek 25 yılını ve sonrasını irdelemek amacıyla GAÜ İngiltere Kampüsünde gerçekleşen konferansa Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Akreditasyon-Akademik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ron French yanında Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, İngiltere Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Linda Kaeen, Singapur Kampüsü Rektörü Prof. Dr. John Pang ve ABD Kampüsü Rektörü Prof.Dr. Fay Avery katıldı.
“Özelde KKTC Genelde Dünya Yükseköğretiminin Gelecek 25 Yılı ve Sonrası İrdelendi”

GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te gerçekleşen “Yükseköğretimin Gelecek 25 yılı ve Sonrası” konferansı ile ilgili GAÜ Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada küreselleşen yükseköğretim ve uluslararasılaşma olgusunun önemine dikkat çekilirken yükseköğretimde 25. yılını geride bırakan GAÜ’nün “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile dünyaya yayılan kampüslerinin rektörlerinin yükseköğretimin gelecek 25 yılı ve sonrasını tartışmak üzere İngiltere kampüsünde biraraya geldiği ifade edildi.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın açılış konuşması ile başlayan konferansta GAÜ Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Başkan Yardımcısı Asım Vehbi tarafından GAÜ’nün Küresel Misyonu: Uluslararası Kampüsler konulu sunum, Uluslararası Kampüsler Rektörlerinin Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinin bölge ve dünya yükseköğretimine kısa ve uzun dönemli etkileri konulu sunumları yanında Akreditasyon-Akademik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ron French tarafından Uluslararası Kampüsler ve Akreditasyon konulu sunum yapıldı.
“Uluslararasılaşma KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Belirleyecek”

GAÜ İngiltere kampüsünde gerçekleşen konferansın İngiliz yetkililer tarafından da yakından takip edildiği ve sonuç bildirgesinin dünyaya önemli mesajlar verdiğine dikkat çekilen açıklamada GAÜ Uluslararası Kampüslerinin bölge ve dünya yükseköğretimine yön vermeye devam ettiğinin ve uluslararasılaşma vizyonun öneminin altı çizilirken Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinin ülke tanıtımı ve ambargoların kırılması yanında KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri için önemli bir referans olduğu vurgulandı.

KKTC Yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin küresel dünya ve eğitim sistemleri ile rekabet edebilme ve varlıklarını sürdürebilmeleri için uluslararasılaşma olgusunu gözardı etmemeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada küreselleşen dünya ile rekabet edebilmek için yükseköğretimin küreselleşmesi ve coğrafi alanlar içerisinde kalmaması gerektiğinin altı çizildi.

Uluslararasılaşma olgusunun yükseköğretimin geleceğini belirleyeceğinin belirtildiği açıklamada doğrudan ve dolaylı olarak KKTC üzerinde uygulanan her türlü ambargonun yükseköğretim sistemi ile kırıldığı hatırlatılarak uluslararasılaşma ile ilgili GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve deneyimini tüm kesimlerle paylaşmaya hazır olduğu vurgulandı.