Türk Yıldızları GAÜ’de Sevenleri İle Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Yıldızları GAÜ’de Sevenleri İle Buluştu

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu akademik yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında KKTC’nin kuruluşunun 31’inci yıılının kutlanacağı 15 Kasım törenleri için adaya gelen Türk Yıldızları Ekibini ile söyleşi gerçekleştirildi.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen Türk Yıldızları söyleşisine, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Akademisyenler, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

 

GAÜ Havacılık Kulübü’nün önderliğinde gerçekleştirilen söyleşide açılış konuşmasını GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirdi. Ağdelen konuşmasında, Türk Yıldızları ekibini yakından tanıma fırsatı buldukları için Havacılık Kulübü öğrencilerine teşekkürlerini ileterek, üniversite bünyesinde bu yıl açılmış olan Pilotaj bölümü ve hali hazırda eğitim vermeye devam eden Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile; Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sloganıyla eğitim vermekte olduklarını belirtti. Ağdelen, bu bağlamda taleplerini geri çevirmeyerek söyleşiyi kabul eden Türk Yıldızları’nın değerli komutanlarına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) adına teşekkürlerini sundu.

 

Açılış konuşmasının ardından Hv.Plt.Yb. Zeki KOLTUKOĞLU yaptığı konuşmasında, GAÜ öğrencileri ile birarada olmaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu  söyleyerek, üniversiteye burda öğrenciler ile tanışma fırsatı tanımasından dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Talepte bulunulması halinde herzaman öğrenciler ile biraraya gelmekten mutluluk duyacaklarını söyleyen Koltukoğlu, yoğun ilgilerden dolayı memnuniyetlerini iletti.

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşi öncesinde  konuşma gerçekleştiren Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Yrb. Bülent Savaş,  “Uçmak; herhangi bir canlının veya hava aracının yeryürüzüne temas etmeden atmosferde mesafe katetmesine denir. Böyle olağanüstü bişeyi yüzlerce şey yazsakta aslında ifade edemeyiz “ dedi.  Savaş Gerçekleştirdiği sunumun ardından Türk Yıldızlarının kadrosunu , kuruluş amacını, yılını ve Türk Yıldızları kadrosuna nasıl katılım gerçekleştirilebileceği hakkında bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

 

Söyleşinin sonunda Türk Yıldızlar’ı ekibi GAÜ adına Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen’e anı tablosu takdim ederken, GAÜ adına Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen ise Türk Yıldızlarına teşekkür plaketini takdim etti.