Vehbi: “GAÜ 13 Bin Öğrenci Hedefine Ulaştı”

Haberler

GAÜ'DEN

Vehbi: “GAÜ 13 Bin Öğrenci Hedefine Ulaştı”

Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’nün hedefe ulaştığı , KKTC’ye gelen öğrenci sayısındaki artış, KKTC’nin Yükseköğretim adası olma yolundaki ilerleyişi ve GAÜ’nün akademik vizyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, KKTC’nin yükseköğretim adası olma yolunda ilerleyişi ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, KKTC’de bulunan üniversiteler genelinde yeni kayıt yapan öğrenci sayısında geçtiğimiz yıla göre 1000’e yakın bir artış olduğunu belirterek, bu rakamın KKTC için önemli bir rakam olduğunu ifade etti. Öğrenci sayısındaki artıştan yeni kurulan üniversitelerin fazla pay alamadığını belirten Vehbi,  geçtiğimiz birkaç yıl içinde bazı üniversitelerin öğrenci sayısını koruduğunu, bazılarınında bir miktar arttırdığını söyledi. Öğrenci sayısındaki artışın KKTC’nin ekonomisi, üniversitelerin özgüveninin artması ve daha hızlı yatırım yapabilmeleri için önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Vehbi, üniversitelerin bu artışı kendi çalışma ve olanaklarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi. Vehbi, yükseköğretim konusunun bir devlet politikası olma yolunda malesef ilerlemediğini belirterek, öğrenci sayısının devlet ve hükümetin de üniversiteler ile iş birliği yapması halinde dahada artacağına inandığını söyledi.

 

Vehbi, “Yurtdışı Kampüsleri GAÜ için Çok Bir Büyük Ayrıcalık”

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni akademik yıl ile birlikte hem öğrenci sayısında hemde uluslararası öğrenci profiliinde ciddi bir artış olduğunu belirten Vehbi, geçtiğimiz yıl GAÜ’de 85 farklı ülkeden gelen 10750 öğrenci varken, bu yıl sayının 100 den fazla ülkeden gelen 13binnin üzerinde öğrenciye ulaştığını vurguladı. Vehbi bu büyümenin hem KKTC hemde GAÜ için güzel bir gelişme olduğunu belirterek, GAÜ’nün “National Project” olarak isimlendirmiş olduğu proje sayesinde bu sayının daha da artacağını söyledi. GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın ortaya koymuş olduğu “National Project” vizyonu ile Birleşmiş Milletler’in tanıdığı tüm ülkelerin temsiliyetini GAÜ’de sağlamak ve GAÜ’nün İngiltere, Amerika ve Hong Kong’da bulunan uluslararası kampüslerinin de desteği ile bu sayının 200 farklı ülkeye ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Yurt Dışı Kampüslerinin GAÜ için çok büyük bir ayrıcalık ve mukayeseli avantaj olduğunu söyleyen Vehbi, yakın coğrafyada bu olanaklara sahip tek üniversite olduklarını vurguladı. GAÜ bünyesinde bulunan 13 bin’den fazla öğrencinin diledikleri taktirde İngiltere, Amerika, Hong Kong ve çok yakında Türkiye’de bulunan kampüslerinde 1-2 dönem ya da yaz dönemi derslerini alma olanaklarına sahip olduklarını söyledi.    

 

Ayrıca, 2014-2015 Akademik yılı ile birlikte GAÜ’ye 3 bine yakın yeni öğrencinin katılmış olacağını belirten Vehbi, yeni gelen öğrenciler ile birlikte geçtiğimiz yıl 26 farklı ülkeden gelen akademisyen sayısını bu yıl 40’dan fazla ülkeye ulaştığını bildirdi. Öğrenci ve akademisyen sayısındaki önemli artış ile birlikte kaliteden ödün vermemek adına ilave laboratuvarlar, sınıflar, sosyal alanlar, daha geniş kütüphane, ve daha fazla barınma olanağı çalışmalarının kampüs içerisinde hızla devam ettiğini ifade eden Vehbi, yeni akademik yıl başlarken heralanda  hazır olmayı hedeflediklerini söyledi.

 

GAÜ’ye yeni yerleşen öğrencilere tavsiyede bulunan Vehbi, GAÜ’nün ve Girne kentinin artık onların evi olduğunu, akademik yıl başlamadan adaya gelmelerini ve Girne kenti ile kampüs ortamını yaşarak öğrenmelerini, dersleri başlamadan tüm hazırlıklarını tamamlamaları ve kendilerini  derslerine vermeleri gerektiğini ifade etti. GAÜ’nün en önemli özellikleirnden birinin Girne kenti ile iç içe olması olduğunu vurugulayan Vehbi, kentin hemen dışında soluklanabileği dağ ve deniz arasındaki Amerikan modeli kampüsünü ile GAÜ’nün öğrencilere harika bir eğitim sunduğunu söyledi.