Ulaşılmamış Ülke, Gidilmemiş Liman Kalmayacak

Haberler

GAÜ'DEN

Ulaşılmamış Ülke, Gidilmemiş Liman Kalmayacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, 4 yıllık eğitim veren Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) bölümleri ile ilgili simulator, eğitim istasyonları ve açık hava laboratuvarlarında eğitim alan öğrenciler yaz dönemi stajlarını uluslararası denizlerde sürdürüyor.

 

Öğrenciler Uluslararası Sularda ve Denizlerde Stajlarına Devam Ediyor


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 4 yıllık lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerin uluslararası sular ve denizlerde kıtalararası stajlarına devam ettiğinin altının çizilerek GAÜ denizcilik diplomasına sahip olan mezunların dünyanın her yerinde kariyerlerine başlayabilecekleri ifade edildi.

 

Konuyla ilgili GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü, Uzakyol Kaptanı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel , GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde eğitim alan bazı öğrencilerin stajları hakkında bilgi verdi.

 

“Gökmen İçel;


 8500 gross tonluk Kreynli Kuru Yük Gemisi ile Akdeniz, Kızıldeniz, Karadeniz ve Avrupa kıta kuzeyine seferler yapmaktadır. Gemi Belize Bayraklı olup, yabancı personel ile donatılmıştr. M/V Vega Star isimli gemide staj yapan öğrencimiz Gökmen İçel, bize gönderdiği maillerden hiçbir sosyal ve bilgi donanım sıkıntısı yaşamadığını, iletişim dili olarak ingilizce kullandıklarını , seyir, yanaşma, kalkma ve demirleme manevralarında bizzat görev almakta olduğunu, yükleme ve tahliyelerde sorumlulukla verilen tüm görevlerini yerine getirdiğini bildi” dedi.


“Emir Dağarslan;


45000 gross tonluk Kreyinli Kuru Yük Gemisi ile Orta Amerika, Pasifik limanları ve Brezilya hattında charter sefer yapmaktadırlar. Panama bayraklı gemi ve İngiliz donatan tarafından donatılmıştır. Öğrencimiz gemisine Brezilya`nın UBU limanında katılmıştır. Bize gönderdiği maillerinde Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek okulunda almış olduğu eğitimle bir zabitan kadar denizlere ve denizciliğe hazır olduğunu yazmaktadır. Resimde Panama Kanalında yükselme havuzlarından geçmekte olduğunu görmekteyiz” dedi. 



“Gökhan Üçler;


Resimden de anlaşılacağı üzere stajını Ege ve Adriyatik denizinde RO-RO gemisinde yapmaktadır. Ro-Ro taşımacılığı ile ilgili almış olduğu derslerin yanında bu taşımacılık üzerine branşlaşma yapmak istediğinden hayli keyifli seferler yaptığını telefon ile bizlere bildirmiştir” dedi. 



Ayrıca Safel, Diğer Denizcilik öğrencilerinin de stajlarına dünyanın her yerlerine dağılarak gerek Türk Bayraklı gerekse yabancı bayraklı gemilerde devam ettikleirni belirterek, Girne Amerikan Üniversitesi`nde eğitim almanın avantajlarını birçok kez kullandıklarını vurguladı.