GAÜ ve Ordu TSO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Ordu TSO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılını kutlamaya hazırlandığı şu günlerde iş dünyası ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) gerçekleşen işbirliği anlaşmasına GAÜ adına Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut ve GAÜ Ordu Temsilcisi Rana Deveci katılırken,  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ve oda yetkilileri  katıldı.

GAÜ Genel Sekreteri  Yrd. Doç.Dr.Sualp Davut imza töreninde yapmış olduğu açıklamasında,  gerçekleştirdikleri işbirliği anlaşması doğrultusunda GAÜ ve Ordu Ticaret ve Sanayi odası ile akademik ve iş dünyasına yönelik ortak çalışmalar yürütmek olduğunu belirtti. Davut, söz konusu işbirliği ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve çocuklarına özel indirim programı uygulanacağı, GAÜ’yü tercih eden bursu olmayan Ordu TSO üyeleri ve çocuklarına belirlenmiş bölümler için %25 akademik burs verileceğini dile getirdi. Ayrıca, Davut GAÜ hakkında yapmış olduğu konuşmasında,  GAÜ bünyesinde 85 farklı ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğünü ve 35 farklı ülkeden eğitmen ve akademisyenin olduğunu ifade etti. GAÜ’nün Kıbrıs yerleşkesi dışında İngiltere, Hong Kong, ABD ve İstanbul’da kampüslerinin mevcut olduğunu, öğrencilerin hiçbir ek ücret ödemeden diğer kampüslerde de öğrenim görebildiğini söyleyen Davut, GAÜ’nün tüm bölümlerin dünyaca tanınmış uluslararası akreditasyon kurumları tarafından akredite edildiğini sözlerine ekledi.

 Ordu Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, üniversiteler ile ortak çalışmalarda bulunduklarını fakat ilk defa bir üniversite ile İşbirliği anlaşması imzaladıklarını söyleyerek, akademik anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerin paylaşımı noktasında faydalı bir anlaşma olacağına inandığını belirtti. Ayrıca Şahin, gerçekleştirilen protokol anlaşmasının, Ordu TSO ve GAÜ adına hayırlı olmasını dilerken, işbirliğinin gerek öğrenci öğretimi için, gerekse bilimsel araştırmalara daha fazla katkı sağlamasını umut ettiğini belirtti.