GAÜ 2. Yaratıcı Fikirler Yarışması Ödül Töreni 27 Haziran Cuma Günü Gerçekleşiyor

Küresel Ekonomiye Yön Veren Girişimci Baybars Altuntaş Yaratıcı Fikirler Yarışması’na Jüri Olarak Katılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılına girerken, geleceğin bilim adamlarını orataya çıkarmak için düzenlediği her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” slogan ile “2. Yaratıcı Fikirler Yarışması” finalistleri belli oldu.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ödül töreninin 27 Harizan 2014 Cuma günü saat 15:00’da GAÜ Millenium Binası Senato Kongre salonunda yapılacağı bildirildi. Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30’uncu akademik yılına girerken sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılık projesi olarak yaratıcı fikirleri desteklemeyi amaçladığı vurgulanarak yarışmanın amaç ve hedefinin yaratıcı fikirlerle toplumsal ve küresel sorunlara çözüm üretmek, genç nesillere yol göstermek ve eğitim hayatlarına katkıda bulunmak olduğunun altı çizildi.
K

Bu yıl 2’incisi düzenlenen “Yaratıcı Fikirler Yarışması”na dünya çapında tanınan ve küresel ekonomiye yön veren ünlü girişimci Baybars Altuntaş’ın Jüri üyesi olarak katılacağı bildirildi.
Dereceye giren genç yetenekler aşağıdaki gibidir;

* Abdurrahman Korucu (İnfrared elektromanyetik dalgaların karşılıklı senkronize edilerek oluşturulan sesli barkod okuma sisteminin görme engelliler tarafından kullanılması)

* Süleyman Gül (Age of Turkey)

* Mehmet Mustafa Özyer (takasla.com)

* Serdar Zeybek (Gold Eye)

* Tuba Tatlı (Reflektörlü Duraklar)

* Furkan Baş ( Uzaktan Kumandalı Elektrikli Süpürge)

(Not: Aşağıdaki sıralama, derece sıralaması değildir. Dereceler Jüri değerlendirmesinin ardından belli olacaktır.)