GAÜ’den Soma’ya Yardım Eli

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Soma’ya Yardım Eli

GAÜ, Yükseköğretim Eğitimleri Boyunca Maden Faciasından Etkilenen ve Çalışmaya Devam Eden İşci Çocuklarına Kesintisiz Eğitim Bursu ve Konaklama Sağlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Senato’su Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından, 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’yü kazanan, faciada şehit olan ve Soma’da çalışan maden işcilerinin çocuklarına yükseköğretimleri boyunca kesintisiz bursun yanında, GAÜ bünyesinde bulunan yurtlarda ücretsiz konaklama sağlama kararı aldı.

GAÜ Senatosu’ndan yapılan açıklamada, meydana gelen feci kazanın ardından, GAÜ ailesi olarak derin üzüntü içerisinde olduklarını ve eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen, Soma’da çalışan maden işcilerinin çocuklarına yükseköğretimleri boyunca kesintisiz burs ve yurtlarında konaklama imkanı sağlayarak bir nebze olsun yardımcı olabilmeyi amaçladıkları ifade edildi. 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’yü tercih eden faciada şehit olan ve Soma’da çalışan maden işcilerinin çocuklarının yararlanabileceği kararla, sözkonusu öğrencilere bir umut olmayı hedefledikleri belirtildi.

GAÜ Senatosu’nun almış olduğu bu karar doğrultusunda, GAÜ ailesi olarak meydana gelen maden faciası için eğitim dışında da ellerinden geleni yapmaya hazır oldukları vurgulandı.

GAÜ Öğrencileri, Soma İçin Tek Vücut Oldu

Ayrıca GAÜ Rektörlük Binası önününde gerçekleştirilen Soma anma töreninde, GAÜ öğrencileri bedenleri ile Soma yazarak toplumsal anlamda farkındalık yarattı.