“Geleceğe Mektuplar” Belgeseli GAÜ’de Basına Tanıtıldı

Haberler

GAÜ'DEN

“Geleceğe Mektuplar” Belgeseli GAÜ’de Basına Tanıtıldı

Girne Amerikan Üniversitesi bugünün toplumsal hafızasını gelecek 25 yıla taşıyacak, gelecek ile bugünün birlikte değerlendirileceği vizyon belgeseli; “ Geleceğe Mektuplar” projesini tanıttı.

“25 özel konuda, 25 seçilmiş kişi” ile yapılan söyleşilerden oluşan belgesel, GAÜ ile Prequel Production ortak yapımı olup, yönetmenliğini ve senaryosunu Ferhat Atik, vizyonunu ise GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptı.

Bu alanda bir ilk olduğu belirtilen projede; gelecek 25 yıl ile ilgili çeşitli alanlarda öngörü, ülkenin her yanından görüntü ve “kanaat öderleriyle” yapılan söyleşiler kayıt altına alındı.
Bugünün geleceğe taşınması ve yaşatılmasını hedefleyen projede ayrıca 12 yaşını doldurmamış 250 çocuğun çizdiği resimlere yer verildi.

Proje, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Binası Başkanlık Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Etkinliğe, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı, Proje Koordinatörü Olgun Üstün, Ceo ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker ile Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren, Geleceğe Mektuplar Projesi Seslendirme Sanatçısı Hüseyin Köroğlu, Geleceğe Mektuplar Proje Koordinatörü Raşit Özgür ile çekimleri yapan ekibin üyeleri katıldı.
Etkinlik, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Geleceğe Mektupler vizyon belgeselinin Yönetmen ve Senaristi Ferhat Atik’in ‘GAÜ Geleceğe Mektuplar Belgesel Projesi’ hakkında yaptığı konuşmalarla başladı.

Serhat Akpınar, “Proje Kapsaminda GAÜ Kampüsüne Geleceğe Mektuplar Anıtı Dikecek”

Akpınar, “Bugünün Kıbrıs’ını anlatan 25 Kıbrıslı Türk kanaat önderinin tarihe yazdıklarının 25 sene sonra yarının Kıbrıs’ına açıklanacağı “Geleceğe Mektuplar” Girne Amerikan Üniversitesi vizyon belgeseli basın ve kamuoyu bilgilendirme toplantısına katılımlarınızdan dolayı GAÜ Küresel Bilim ailesi adına hoşgeldiniz der, aramızda olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Prequel Production işbirliği ile dünyada bir ilk olacak “Geleceğe Mektuplar” vizyon belgeseli, ülkemizin dünü ve bugününe dair herşeyini kendi uzmanlık alanlarına gore anlatan yurtdışında ve ülkemizde yaşayan 25 Kıbrsılı Türk kanaat önderinin tarihe yazdıklarını 25 sene sonranın Kıbrıs’ına ve Kıbrıs Türk toplumuna dünya ile birlikte açıklayacak.
“Geleceğe Mektuplar” vizyon belgeselinde anlatılanlar, bugüne ve dune dair tarihe mal edilenler, Kıbrıs Türk toplumunun her alanda bugünkü toplumsal hafızasını kendi görüş açıları ile anlatan 25 kanaat önderinin üretimlerinin yanında 25 yıl sonra ayrıca bugünün çocuğu yarının kanaat önderi 250 çocuğumuzun çizeceği “Gelecek” konulu resimler saklandıkları arşivden çıkarılarak geleceğin Kıbrıs’ı ve dünyası ile paylaşılacak, 25 yıl sonraya yazılanalar , söylenenler ve çizilenler GAÜ’nün 3 kıtaya yayılan uluslararası kampüsleri başta olmak üzere tüm dünyayı dolaşacak.
Girne Amerikan Üniversitesi’nin yenilikçi ve ilerici vizyonu ile gerçekleştirdiği kıtalar arası eğitim ve öğretim başarısına ek olarak, fikir ve vizyona verdiği önemi de gösteren Geleceğe Mektuplar Projesi, dünyanın her yerinde ilgi görecek bir vizyon projesi ve ilk vizyon belgeseli olarak da ülke tanıtımına önemli katkılar yapacak.

Biliyorsunuz Gelecek Konum tanım, öngörü ve yaşam yönlendirmesi ile şekil almaktadır. Burada en önemli tüm bunları etken ve gerçek kılan bizlerin hayalleridir.
Hayallerimizle gerçek kıldığımız bir geleceğe gidiyoruz. Hayallerimizle gerçek bildiğimiz bir gerçeklik bizi bekliyor.

Bugün 25 farklı cinsiyet,mesleki ve farklı karakter ve edinimleriyle ve 25 farklı büyük hayalin vizyon bakış açısı ile ilk kez KKTC-Girne Amerikan Üniversitesi öngörüsü ile geleceğe bugünün gelecekle hayallerini bırakıyoruz. Geleceğe mektuplar özü bu işte.

Biliyorsunuz 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk eğitim teknolojilerinden bahsettiği zaman teknoloji kelime anlamının tanımı bile yoktu Türkçe’mizde. Teknolojiyi lemd,s anlam ifadedesinin dışında eğitiminin, sistematiğinin teknoloji üzerine kurgulandığını ifade etmişti. Geleceği görmek insalık için gerçek ve yaşar kılmak işte böyle bir şey.

Bugünde Geleceği ilişkilendirmede değerli Gazeteci ve Yazar Ferhat Atil Bey yönetiminde ele alınan değerli sanatçı kişiliğiyle sanatın geleceğine yön veren Hüseyin Köroglu Bey Kardeşimizin seslendirmesi ile de bugün Girne Amerikan Üniversitesi ile bir ilke daha imza atıyoruz ve geleceğe kendimizi hayallerimizi bırakıyoruz.
Proje kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs içerisine özel olarak tasarlanmış Geleceğe Mektuplar Anıtının dikilmesi yanında “Geleceğe Mektuplar” vizyon belgeseli toplumsal hafıza ve toplum tarihine önemli katkılar yaparak toplumsal sorumluluk ve ülke sevgisi gereği projede yer alan herkese Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Türkü’nün bugününe yön verirken geleceğini yaratma misyonuna katkı koyan 25 Kıbrıslı Türk kanaat önderine teşekkürü bir borç bilir, ülkemiz ve geleceğimizi için önemi büyük olan böylesi bir günde heyecanımızı bizlerle paylaşan siz değerli basın mensuplarına “Geleceğimize Hoşgeldiniz” diyerek bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Ferhat Atik, “25 Yıl İçinde Neler Olabileceği Öngörüsüyle Çalışmalarımızı Gerçekleştirdik”
Geleceğe Mektupler vizyon belgeselinin Yönetmen ve Senaristi Ferhat Atik ise her gün birilerinin ayrıldığı, birilerini eklendiği hayatta insanların kazanım ve mutluluklarının fazla, kayıpların ise az olmasını dileyerek, bugün adım attıkları Geleceğe Mektuplar projesiyle, süre ile sınırlı yaşama karşı bir tür mücadeleye girdiklerini söyledi.

Belgeseli çekme fikrinin; çocukluğunda ev içerisinde çekilen bir aile filmini kendisinin, 25 yaşına geldikten sonra izlemesi sonrası ortaya çıktığını ifade eden Atik, sözkonusu filmde evin dışında mahalle, yol, sokak ve meydanları görememenin kendisine acı verdiğini kaydetti.

Bu açıdan bakarak yola çıktıkları belgesel çekiminde ilk olarak yolları kaydettiklerini belirten Ferhat Atik, bunu daha sonra gelecek 25 yıl içinde neler olabileceği öngörüsüyle tamamlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Daha sonra ise projenin fragman tanıtımı yapılarak, katkı koyanlara plaket verildi.
Etkinlik, belgeselin muhafaza edileceği arşiv odasında çelik kasaya kilitlenmesiyle sona erdi.