Usta ve Çırakların Eserleri GAÜ’de Sergileniyor

Haberler

GAÜ'DEN

Usta ve Çırakların Eserleri GAÜ’de Sergileniyor

Abidin Dino’dan, Bedri Baykam’a, Bünyamin Özgültekin’den Evren Kavukçu’ya 23 resim üstadının ve birer öğrencisinin eserleri GAÜ’de sergileniyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı, GAÜ Mimarlık-Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesinin ev sahipliği yaptığı, Türkiye’nin 23 resim üstadının ve birer öğrencilerinin eserlerinden oluşan USTA-ÇIRAK sergisi, Mimarlık Fakültesi sergi alanında açıldı.

25 Nisan Cuma günü 17:00’a kadar açık olacak olan serginin açılışı öncesinde GAÜ Millennium Senato Kongre Salonunda sergiyle ilgili seminer gerçekleştirildi.

Seminerde, GAÜ Mimarlık-Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Sadri, GAÜ Mimarlık-Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Mehmet Adil, Türkiye devlet sanatçısı ve ressam, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof.Dr.Devrim Erbil, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehmet Kavukçu, Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Özgültekin ve ressam Prof.Dr. Cevat Demir konuşma yaparak sergiyle ilgili bilgiler verdiler.

GAÜ Mimarlı k Fakültesi sergi alanında 23 Nisan Cuma günü saat 17:00’a kadar gezilebilecek olan sergide, resim duayenleri ve ustaları Abidin Dino, Adnan Çoker, Ayça Alper Akçay, Basri Erdem, Bedri Baykam,Burhan Doğançay,Bünyamin Özgültekin, Cevat Demir,Devrim Erbil, Devabil Kara, Evren Kavukçu, Fatih Mika, Fikret Haşimov, Hüsamettin Koçan, Mehmet Kavukçu, Mustafa Altıntaş, Mustafa Ata, Müjde Ayan, Süleyman Salim Tekcan,Özdemir Altan,Utku Varlık, Zahit Büyükişleyen ve Zekai Ormancı’nın eserleri sergileniyor.